fa 2 anys

Més de 10.000 persones demanen que les ajudes al sector taurí vagin a altres sectors culturals afectats pel confinament

AnimaNaturalis diu que estat, autonomies i governs locals han de prioritzar els recursos públics

AnimaNaturalis diu que estat, autonomies i governs locals han de prioritzar els recursos públics

L’ONG animalista AnimaNaturalis ja ha recollit més d’11.000 signatures a tot l’estat per demanar al Ministeri de Cultura que les ajudes que s’han previst per al sector taurí per compensar la cancel·lació de curses de brau a causa del coronavirus es dediquin a altres àmbits de la cultura afectats pel confinament.

“Creiem que no només el govern no ha de fer cas a les seves exigències, sinó que hauria de replantejar les ajudes a la tauromàquia i destinar-les on sigui més necessari, que serà també la recuperació dels diferents àmbits de la cultura, però de la cultura que compartim tots els espanyols, no només una minoria sense empatia ni compassió”, diu Aïda Gascón, directora de l’entitat.

Ja són més de 200 les curses de braus cancel·lades pel coronavirus, segons dades de ANOET, la patronal d’organitzadors d’esdeveniments taurins. En el cas dels tancaments i festes populars, la xifra de cancel·lacions s’eleva a 1.

AnimaNaturalis diu que estat, autonomies i governs locals han de prioritzar els recursos públics

684, el 9,34% dels previstos per al 2020.AnimaNaturalis va impulsar una iniciativa fa deu dies a la seva web, des d’on 11.

000 persones ja han escrit una petició al ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribe, perquè no destini ajudes al sector taurí, després de la cancel·lació de les primeres curses de toros de la temporada. “Els taurins estan demanant plans de contingència, recuperació i suport als seus negocis des del govern”, explica Gascón.

AnimaNaturalis assegura que el sector taurí rep cada any partides pressupostàries de milers d’euros per finançar activitats taurines des ajuntaments, diputacions, autonomies i també des del govern d’Espanya, per subvencionar penyes, associacions, escoles i festejos de l’àmbit taurí. L’entitat ha estimat que una trentena d’ajuntaments de Catalunya destinen 1 milió d’euros de diners públics per a la realització de bous embolats, bous capllaçats i tancaments.

“Els recursos de l’administració pública no s’han d’usar per promocionar i contractar espectacles basats en l’abús i maltractament animal, menys encara en els propers mesos, en els quals es necessitarà tot l’esforç i suport públic per destinar-los als recursos sanitaris i a pal·liar els efectes econòmics per a les famílies, autònoms i empreses”, acaba Gascón.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments