fa 4 anys

Meridiana Resisteix demana que tothom vagi al tall de dilluns per resistir a l’atac ultra

L’organització de Meridiana Resisteix ha demanat a totes les veïnes que acudeixin a la convocatòria del tall del dilluns 20 de gener per contrarestar el possible atac ultra que s’està gestant a les xarxes. La plataforma “Catalanes por España”, formada per diferents associacions ultres, ha convocat al feixisme per intentar desfer els talls de la Meridiana cada 10, […]

L’organització de Meridiana Resisteix ha demanat a totes les veïnes que acudeixin a la convocatòria del tall del dilluns 20 de gener per contrarestar el possible atac ultra que s’està gestant a les xarxes. La plataforma “Catalanes por España”, formada per diferents associacions ultres, ha convocat al feixisme per intentar desfer els talls de la Meridiana cada 10, […]

L’organització de Meridiana Resisteix ha demanat a totes les veïnes que acudeixin a la convocatòria del tall del dilluns 20 de gener per contrarestar el possible atac ultra que s’està gestant a les xarxes. La plataforma “Catalanes por España”, formada per diferents associacions ultres, ha convocat al feixisme per intentar desfer els talls de la Meridiana cada 10, 20 i 30 de cada mes. Es convoca a les 19:30 a l’estació de metro “Sagrera-Meridiana” a la boca del costat del carrer Hondures.

La resposta dels organitzadors del tall de la Meridiana és d’actuar des de la més profunda fermesa, de forma clara i nítidament antifeixista. Per això convoquen a totes les entitats, associacions i organitzacions antifeixistes a unir-se al tall a la mateixa hora que els ultres, a les 19:30, i resistir l’embat feixista. Aquesta vegada no s’ha marcat cap hora de finalització pel que entenem que el tall es desconvocarà quan els ultres hagin marxat. Recomanem en tot cas no tornar mai sols a casa.

L’últim intent dels ultres va ser fa deu dies on van aconseguir concentrar menys d’un centenar de feixistes que no es van acostar en cap moment al tall i van fer càntics contra el tall des de la vorera mentre brandaven banderes de totes les èpoques. El tall de Meridiana va resistir gràcies al mig miler d’antifeixistes que es van concentrar per evitar que els ultres poguessin atacar-lo. Segurament avui es repetirà la mateixa imatge.

La crida ha estat feta per una plataforma integrada per Recuperem Catalunya “Tabàrnia”, Somos Resistentes i el PRD (Primera Linea de Defensa) i s’hi ha adherit altres organitzacions d’ultradreta com “El timbaler del Bruc”, Legión Urbana, Todos Unidos i Somatemps. Algunes d’aquestes organitzacions ja han celebrat altres concentracions i manifestacions on s’hi han presentat centenars de persones.

Els precedents de la presència d’ultres al tall de la Meridiana

L’última vegada que els ultres es van presentar al tall no van ser més d’una trentena que es van quedar a desenes de metres brandant banderes espanyoles i cridant consignes feixistes. Els ultres es van concentrar en diferents bars de la zona on van anar escalfant l’ambient i prometent “salir de caza” dels independentistes. Finalment, veient la enorme diferencia entre feixistes i antifeixistes i la presència dels Mossos d’Esquadra va fer que no baixessin ni de la vorera.

Tot i això, els organitzadors del tall de la Meridiana creuen que aquesta vegada s’hi podrien presentar molts més i per això volen aglutinar el màxim de persones de tots els col·lectius i barris. Si els ultres decideixen d’emprar la violència per intentar desfer el tall, veure’m a qui protegeix aquesta vegada la BRIMO: si als feixistes o els antifeixistes.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments