fa 6 anys

Matí de talls, càrregues policials i 11 detinguts

L’independentisme s’ha mobilitzat per no posar les coses fàcils al govern espanyol i per mostrar-li que no és gens ben rebut a Catalunya. A les 5 del matí arribaven les primeres informacions de talls a les carreteres i quan sortia el Sol ha estat quan s’han realitzat una vintena de talls per tot el principat. Els talls […]

L’independentisme s’ha mobilitzat per no posar les coses fàcils al govern espanyol i per mostrar-li que no és gens ben rebut a Catalunya. A les 5 del matí arribaven les primeres informacions de talls a les carreteres i quan sortia el Sol ha estat quan s’han realitzat una vintena de talls per tot el principat. Els talls […]

L’independentisme s’ha mobilitzat per no posar les coses fàcils al govern espanyol i per mostrar-li que no és gens ben rebut a Catalunya. A les 5 del matí arribaven les primeres informacions de talls a les carreteres i quan sortia el Sol ha estat quan s’han realitzat una vintena de talls per tot el principat.

Els talls més nombrosos com el de l’Ampolla, el de Girona i el d’Alcarràs (Lleida) han aguantat fins al migdia. A l’Ampolla dues persones han estat detingudes quan els Mossos han arraconat els manifestants, molts dels quals han fugit a través de les roques de l’espigó. Els talls més petits anaven desmuntant el tall quan arribaven els Mossos i el tornaven a muntar uns quilòmetres més enllà. Per les carreteres comarcals gironines n’hi havia prou amb una branca tallada barrant el pas per provocar cues i el desplaçament dels bombers per retirar-la.

Quan el Sol ja era alçat han començat les marxes lentes de vehicles que han ocasionat molts quilòmetres de cues concentrats sobretot a l’A-2, la C-58 i la C-31. La cua de cotxes convocada per l’ANC ha seguit per les Rondes de Barcelona fent voltes a un punt perquè els CDR havien tallat els extrems més pròxims a l’Hospitalet de Llobregat d’ambdues rondes. Ha estat en el tall de la Ronda de Dalt on un dels membres ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra.

La Forja i els CDR havien convocat a les 8:30 a tres punts de Barcelona per convergir en columnes a la zona més propera a la Casa Llotja de Mar, que era protegida pel dispositiu policial més gran que s’ha vist mai a Europa per una reunió d’un govern estatal. Les tres columnes eren la de l’1 d’octubre a Plaça Urquinaona, Ingovernables al final de Les Rambles i la Columna No passaran al passeig Pujades.

Des d’una bona estona abans el volum de manifestants era notori. A mesura que les columnes avançaven cada cop s’hi afegia més gent fins que els manifestants han arribat als cordons policials dels Mossos d’Esquadra. Alguns d’aquests s’han retirat pel volum de manifestants i d’altres han carregat. Una d’aquestes càrregues ha acabat amb un detingut.

Aleshores ha arribat el caos. Uns quants manifestants han intentat trencar el cordó policial més proper a la Casa Llotja de Mar i els Mossos d’Esquadra han carregat durament. Han tornat a carregar en diversos punts per fer enretirar els manifestants perquè Pedro Sánchez i els seus ministres poguessin arribar a la reunió caminant tranquil·lament pel carrer.

Finalment el consell de ministres s’ha acabat i les manifestacions s’han dispersat fins que es tornin a reagrupar aquesta tarda a les 6 als Jardinets de Gràcia. El balanç ha estat de diverses persones ferides per les càrregues, 7 detinguts a Drassanes per enfrontaments, 1 persona detinguda a Via Laietana per desordres públics, 1 persona detinguda als voltants de La Llotja de Mar i dues persones detingudes a l’Ampolla.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments