fa 4 anys

MAPA | Marxes de torxes d’aquest cap de setmana

L’organització Rescat ha convocat marxes de torxes per tot el principat per exigir l’alliberament dels presos polítics i la tornada dels exiliats. Aquesta iniciativa, que arriba a la seva divuitena edició, comptarà aquest any amb marxes de torxes a diferents poblacions d’Euskal Herria. L’ANC i els CDR, entre moltes altres organitzacions, han donat suport a […]

L’organització Rescat ha convocat marxes de torxes per tot el principat per exigir l’alliberament dels presos polítics i la tornada dels exiliats. Aquesta iniciativa, que arriba a la seva divuitena edició, comptarà aquest any amb marxes de torxes a diferents poblacions d’Euskal Herria. L’ANC i els CDR, entre moltes altres organitzacions, han donat suport a […]

L’organització Rescat ha convocat marxes de torxes per tot el principat per exigir l’alliberament dels presos polítics i la tornada dels exiliats. Aquesta iniciativa, que arriba a la seva divuitena edició, comptarà aquest any amb marxes de torxes a diferents poblacions d’Euskal Herria. L’ANC i els CDR, entre moltes altres organitzacions, han donat suport a les convocatòries. Finalment, s’organitzaran mig centenar de marxes de torxes que recorreran els carrers de Catalunya i Euskal Herria amb Barcelona com la convocatòria més important.

Rescat ha emès un comunicat, que reproduïm més avall, on no només es centren amb els presos polítics catalans sinó que també recorden als joves d’Alsasua, empresonats per una baralla de bar, les detingudes dels CDR el 23S i als migrants tancats en CIEs, entre d’altres. Vegeu a continuació el mapa interactiu de totes les marxes de torxes convocades. Fent clic a les icones podreu veure la població, el dia, l’hora i el lloc on s’iniciaran les marxes.

Comunicat sencer de Rescat

PER NADAL LES VOLEM A CASA’19

Tornem a ser un any més Nadal, èpoques de falses esperances, i falsa felicitat, amb les seves llums de colors i cançonetes comercials que pretenen fer-nos oblidar les misèries i injustícies d’aquest sistema polític, econòmic, salvatge i destructiu. Són dies de trobades familiars,dies de pau,joia i alegria, i bones intencions, però també ho són d’hipocresies i de falsetats….i del cert, que res ha canviat, o potser sí, però a pitjor, on a les presons d’arreu de l’Estat Espanyol, les companyes preses polítiques catalanes segueixen patint restriccions de drets, on no hi ha esperances en aquest sentit, allunyades de la seva terra i de la seva gent,segrestades i dispersades igual també que les exiliades lluny de Casa, a Bèlgica, Escòcia o Ginebra. Per l’Adri,Tamara,Anna,Meritxell,Carles,Toni.en Valtonyc…

Totes aquestes persones, que són Exiliades, presos i preses polítiques saben que no estan soles, on àrreu dels Països Catalans, i àrreu de l’Estat com Euskal herria. molta gent ha sortit repetivament en varies ocasions en la seva defensa, per fer sentir la seva i la nostra veu, per cridar ben fort en un dia com avui, que
” Per Nadal les volem a Casa “, on sabem des de molt lluny enllà que no podem deixar en l’oblit a totes les persones preses i exiliades polítiques, com
la Lola, les detingudes del 23S, les últimes empresonades, ferides i represaliades durant la Revolta del passat octubre en les protestes #postsentència, Deportades com l’Ayoub de Lleida i les tancades als CIE’S, on l’Estat va tornar ensenyar les seves dents ferotges i tornar a reprimir el nostre Poble com l’1 d’Octubre del 2017. No podem oblidar tampoc a les Conselleres que per haver posat les Urnes i defensar el dret d’autodeterminació, han sigut judicialitzades,empresonades i ara recentment condemnades pel Tribunal Suprem i el seu Règim del 78.

Tornem a recòrrer els carrers des de fa 18 anys en suport a totes les persones que omplen les presons d’aquest sistema podrit : lluitadores, dissidents,migrants, pobres…i totes les que no encaixen amb la ideologia de l’Estat i d’aquest sistema capitalista.

I nosaltres continuem solidaritzant-nos amb elles cada dia, com si fos el primer dia,on ens llancem de nou als carrers durant aquests dies, per no quedar inmerses enmig de la multitud que passeja amb una vena als ulls, sinó per denunciar la vulneració de drets que pateixen dins els Murs de les presons.

Volem denunciar el règim especial en què viuen sotmeses, un règim creat especialment per elles, com el règim d’aïlament, conegut com el règim FIES, que estant patint les preses polítiques dels CDR’S segrestades a Soto del Real.
Una venjança sense pietat de l’Estat ver les preses en greu estat de salut, mantenint-les i castigar-les al ser dispersades i allunyades de les seves families, una autèntica vulneració dels drets humans.
Denunciem la Dispersió que pateixen elles i les seves families,companyes, fills o filles, però, també volem denunciar la criminal-lització i la repressió que patim per solidaritzar-nos amb ells i elles.

A més a més, avui també sortim al carrer per totes aquelles companyes que s’enfronten a processos judicials amb possibles condemnes de presó, per les que estan a l’espera de judici, amb l’incertesa i preocupació de no saber quin será el seu futur, d’afrontar novament un nou judici o presó. Elles també necessiten el nostre suport i solidaritat, dies com avui, d’escalf i suport mutu.

Finalment no volem oblidar de les centenars de preses politiques que hi ha arreu de l’Estat Espanyol, con els Joves d’Altsasu molt presents entre nosaltres,
les preses politiques basques, la gent de Causa Galiza o Ceivar, les preses del Pcr , on no volem tampoc oblidar-nos de les preses politiques que hi ha repartides arreu del món sencer,perquè la repressió no entén de fronteres i la Solidaritat tampoc.

On no permetrem que l’Estat continui tancant la Dissidència Política, i les migrants sense papers per lluitar per una vida digne que valgui la pena ser viscuda.

Fem que la nostra força, la Flama de la Solidaritat travessi els murs de les seves presons, que amb les torxes els hi arribi la llum de l’esperança,
que sentin el nostre escalf i solidaritat un any més.

Gràcies per ser-hi Companyes !
Per l’Amnistia de Totes les Preses Polítiques !
Per l’Autodeterminació !

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments