fa 4 anys

Llegiu els continguts que Torra portarà a la taula de negociació

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha enviat una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, proposant noves dates per celebrar la primera reunió de la mesa de diàleg i llistant els temes que la delegació catalana posarà sobre la taula. Torra ha començat criticant el president espanyol per haver anunciat la data […]

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha enviat una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, proposant noves dates per celebrar la primera reunió de la mesa de diàleg i llistant els temes que la delegació catalana posarà sobre la taula. Torra ha començat criticant el president espanyol per haver anunciat la data […]

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha enviat una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, proposant noves dates per celebrar la primera reunió de la mesa de diàleg i llistant els temes que la delegació catalana posarà sobre la taula. Torra ha començat criticant el president espanyol per haver anunciat la data de la primera reunió als mitjans de comunicació sense consensuar-la amb el Departament de Presidència. El president ha proposat de reunir-se aquest divendres, diumenge o a finals de la setmana que ve.

Quim Torra ha llistat les propostes que la delegació catalana durà a aquesta primera reunió: reconeixement i exercici del dret de l’autodeterminació (és a dir: un referèndum pactat) i la fi de la repressió, l’amnistia dels presos i exiliats i obrir un camí de reparació. Per poder assolir aquests objectius el president vol marcar un calendari de treball, un sistema de validació on proposaran un mediador internacional i, finalment, que es reconeguin els presos polítics i exiliats com a interlocutors vàlids en la negociació.

Llegeix la carta sencera

Benvolgut President Sánchez,

Lamento que aquest diàleg no comenci amb bon peu. Fer propostes de data de reunió a través dels mitjans de comunicació, sense haver-les pactat abans l’agenda de les dues parts, no és la manera de mostrar que es vol un diàleg honest i fructífer. Vós i jo vam quedar en la reunió del Palau de la Generalitat que la data, així com el lloc de la reunió i l’ordre del dia, es fixaria a través d’uns equips tècnics designats per tots dos, Com ja va comunicar el meu gabinet al vostre, estem en disposició de fixar aquestes qüestions com més aviat millor. Per raons de caràcter personal i privat de la meva agenda., que el meu gabinet ja va comunicar al vostre ahir abans de fer pública la proposta del 24 de febrer: aquest dia no és possible de fer la primera trobada. Per això, em va sorprendre encara més que anunciéssiu públicament una proposta feta 20 minuts abans al meu equip.

Tanmateix, la meva disposició a reunir-nos com més aviat millor és completa. Per això, li ofereixo aquest mateix divendres 21 de febrer o, si no us és possible, aquest diumenge 23 o dimecres, dijous o divendres de la setmana entrant (26, 27 i 28 de febrer). Estem preparats per a començar la negociació, tal com ens ha mandatat el Parlament de Catalunya. I és per això que us avanço la proposta de continguts que la delegació catalana ha decidit portar a la reunió. Són els punts següents:

1. Continguts per a la resolució del conflicte polític
a. Reconeixement i exercici del dret d’autodeterminació de Catalunya
b. Fi de la repressió, amnistia i reparació

Condicions favorables per Ia negociació
a Calendari de treball
b. Sistema de validació i proposta de mediació internacional
c. Reconeixement de totes les parts en conflicte, incloent presó i exili
Espero la vostra resposta el més aviat possible perquè els equips tècnics es
posin a treballar tot sequit.

Atentament,

Quim Torra i Pla
Barcelona, 20 de febrer de 2020

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments