fa 3 anys

L’hospital El Pilar del grup Quiron Salud “deixa de costat” a la majoria de categories professionals.

Desde la UGT de Quiron Salud, s’han mobilitzat i avui dia 16 de desembre seria la tercera jornada de protesta.

Desde la UGT de Quiron Salud, s’han mobilitzat i avui dia 16 de desembre seria la tercera jornada de protesta.

Article i imatges de David Melero

Desde la UGT de l’Hospital El Pilar, que pertany al grup “Quiron Salud” ja fa unes setmanes que s’estan mobilitzant davant de l’hospital per a reivindicar la deixadesa i la falta d’incentius a les diverses categories professionals.

Denuncien les precàries condicions i càrregues de treball que pateixen en el sector de la sanitat privada de llarg, en comparació amb la sanitat pública. A més, unilateralment han decidit incentivar al col·lectiu d’infermeria amb una paga extra de 2.100€ ja que, davant la falta de professionals, volen evitar-ne la fugida cap a la pública o a altres llocs de feina. És per això que també els mateixos infermers, entre d’altres, s’han manifestat davant l’hospital amb xiulets i pancartes davant la ignorància i oblít de la resta de professionals.

Entrada principal de l’Hospital El Pilar, el passat 2 de desembre vora les 13:45h

Des de l’inici de pandèmia al març, desenes de treballadores d’aquest hospital han hagut de doblar torns, inclús algunes vegades no podien rebutjar “una trucada de supervisió” on se’ls demanava doblar o canvi d’horari a causa de la constant falta de personal. La necessitat de reduir personal i augmentar els beneficis per part de Quiron Salud genera una inestabilitat en els treballadors. S’han denegat en diverses ocasions dies de lliure elecció o assumptes personals, situació conseqüent al baix salari i que repercuteix en la conciliació familiar.

El personal afirma estar molt esgotat física i emocionalment, és senten menyspreats i reclamen una mica d’ètica i empatia “l’entrega i la vocació mereix una compensació”.

Aquest video es de Antonio Cañas, un dels actuals infermers de El Pilar. El va publicar concretament el passat 3 de novembre, una setmana després de l’aplicaciò del toc de queda acompanyat de tots els bars, restaurants i altres obligats a cessar l’activitat. En ell podem notar la frustraciò i la fatiga d’un professional d’infermeria que tot i deixar-se la pell, sembla que no acaba de veure un resultats positius reflexats en el context actual. Durant l’estiu es varen veure tot tipus de comportaments fora de lloc que no ajudaven a contenir la propagaciò del virus, i ara es quan ho estem lamentant. Festes amb descontrol, esdeveniments multitudinaris, aeroports oberts amb buffet lliure per desplaçar-se i tambè sopars de dus centes persones, com va ser-ho el de molts politics i dirigents que van fer un cop el toc de queda establert (entre els assistents, el mateix ministre de sanitat Salvador Illa).

En aquesta publicaciò de l’Antonio publicada el 29 de juliol veiem que envia un missatge de responsabilitat i d’empatia, de cures i de dos dits de front.

Llevamos tiempo pidiendo cabeza y no porque no queramos atender a pacientes con Covid, sino porque no queremos que os infectéis, os queremos sanos, os queremos a salvo, no queremos volver a la casilla de salida y parece que vamos hacia allá sin frenos y sin pensar en las consecuencias.

Paraules de l’Antonio, infermer de El Pilar.

Ara, però la lluita també està enfocada en la millora salarial i de condicions de les diverses treballadores i les diferents categories professionals que lluiten cada dia per combatre aquesta pandèmia i per atendre de la manera més eficient i professional als seus pacients. La UGT reclama unes condicions laborals dignes i iguals per a tothom.

Us deixem el vídeo on parlem amb en Jordi Torrente de la UGT i president del comitè de l’Hospital de El Pilar on ens explica més de prop les seves demandes.

Ahir dimecres 16 de desembre, els diferents treballadors s’han manifestat a la Plaça Molina en una tercera jornada per exigir les seves demandes, com podeu veure en les següents imatges.

Protesta avui a Plaça Molina | 📸: David Melero
300″Volem unes condicions laborals dignes” | 📸: David Melero

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments