fa 4 anys

L’Estat perd més de 20.000 milions d’euros del rescat de Bankia

L’Estat ha recuperat al voltant de 3.300 milions dels més de 24.000 que va injectar a l’entitat financera.

L’Estat ha recuperat al voltant de 3.300 milions dels més de 24.000 que va injectar a l’entitat financera.

L’erari públic va invertir, entre l’any 2012 i 2013, més de 24 milions d’euros en salvar Bankia. Per tal d’evitar la fallida de l’entitat financera, el Govern de Mariano Rajoy va injectar un total de 24.069.000€ dels quals, les arques públiques, solament han recuperat un total de 3.303.000€.

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que depèn del Ministeri d’Economia, assegura que estudiarà la recuperació d’aquestes ajudes a través de la fusió. Actualment, el FROB posseeix una participació del 61,8% del capital de Bankia. Així i tot, en cas de dur-se a terme la fusió, l’Estat adquiriria entorn d’un 14% resultant del nou grup.

Des del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital del Govern Espanyol han assenyalat que:

el Govern té una prioritat en relació amb Bankia: protegir l’interès general dels ciutadans espanyols, maximitzar el valor de la participació pública i reforçar l’estabilitat financera del país.

CaixaBank i Bankia tenen previst tancar la seva fusió quan se celebrin els seus respectius consells d’administració. De fet, calculen que al voltant del 13 o 14 de setembre aquesta unió serà aprovada. Es tracta d’una operació ben rebuda per part del Govern Espanyol, malgrat l’oposició d’alguns dirigents d’Unides Podem.

Caixer La Caixa

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí porten a la Comissió Europea la fusió entre Bankia i Caixabank

Els eurodiputats de JxCat, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí envien una carta a la Comissió Europea on demanen a l’executiu europeu les conseqüències de la fusió en competència bancària entre Caixabank i Bankia.

En aquest escrit, també recorden la forta presència que ambdòs bancs tenen dins el territori espanyol: CaixaBank representa el 15% de la quota de mercat i Bankia el 7%. Cal, aleshores, tenir en compte que, si aquesta unió arriba a bon port, passaria a ser el primer banc d’Espanya

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments