fa 4 anys

Les condicions de la Generalitat perquè els nens surtin al carrer

El pla de la Generalitat que haurà de ser aprovat pel Ministeri de Sanitat proposa que els menors puguin sortir sota certes condicions que detallem al link.

El pla de la Generalitat que haurà de ser aprovat pel Ministeri de Sanitat proposa que els menors puguin sortir sota certes condicions que detallem al link.

El dilluns 27 d’abril la Generalitat de Catalunya permetrà que els menors puguin sortir una estona del confinament domiciliari. El Departament d’Interior ha editat un petit document per aclarir els dubtes de qui podrà sortir, quan i com. El pla ha estat aprovat pel ProciCat de Protecció Civil i presentat pel conseller d’Interior, Miquel Buch, en roda de premsa. De moment el ministeri de Sanitat no ha aprovat el pla sinó que s’ha limitat a dir que els menors de 14 anys podran sortir. La Generalitat de Catalunya ha tornat a demanar que se li retornin les competències per poder fer el desconfinament progressiu.

El pla s’ha elaborat perquè el desconfinament sigui progressiu i permeti que els menors puguin sortir de casa sempre que no hi hagi un repunt de contagis. El govern català planteja que els menors de setze anys hagin de sortir acompanyats d’un adult, durant un màxim de dues hores, que no es puguin fer servir els equipaments lúdics i esportius i que com a molt es pugui anar a un kilòmetre del domicili.

La Generalitat té en compte la realitat de cada barri i municipi i permetrà que siguin aquests en última instància els que fixin uns circuits concrets. Per exemple, es podrien marcar carrers com de circulació de sentit únic o marcar un conjunt de carrers on s’hi haurà de dirigir la població per fer voltes en un circuit tancat. En qualsevol cas no es podrà fer ús del transport públic o el vehicle privat, sortir a menjar o beure al carrer ni trobar-se expressament amb altres persones.

Quan es podrà sortir?

La Generalitat ha marcat tres franjes horàries diferenciades per edat:

  • De les dotze del migdia a dues de la tarda podran sortir tots els infants que tinguin menys de sis anys i només ho podran fer en cotxet els que tinguin menys de tres.
  • De quatre a sis de la tarda podran sortir tots els infants que tinguin entre sis i setze anys.
  • De sis de la tarda a vuit del vespre podran sortir els menors majors de setze anys, que no hauran d’anar acompanyats d’un major d’edat.

Qui podrà sortir?

Podran sortir tots els infants acompanyats d’un familiar major d’edat del nucli familiar amb la que convisqui. Les unitats familiars que convisquin juntes podran sortir plegades fent ús de la franja horària de l’infant amb més edat. Això vol dir que si tenim una filla de nou anys i un fill de 16 haurem de sortir tots junts de 6 a 8 de la tarda.

En cap cas podrà sortir un menor que tingui símptomes o hagi estat diagnosticat amb la COVID-19 (tos, febre o dificultat respiratòria) o qualsevol persona que se li hagi diagnosticat o convisqui amb algú que tingui la COVID-19.

Serà obligatori portar una declaració d’autoresponsabilitat tant pels adults com pels majors de setze anys, si van sols.

Què es podrà fer a les sortides?

Es podrà fer ús dels jardins públics que estiguin oberts però no els parcs i espais infantils. Tampoc es podrà fer servir cap element lúdic de joc com els gronxadors, equipaments esportius a l’aire lliure. Tampoc es podrà menjar o beure pel carrer.

L’objectiu és fer una volta petita, no desplaçar-se. Com a màxim es podrà anar a un kilòmetre del domicili. En cap cas es podrà agafar el transport públic ni el vehicle particular.

En el cas que s’aprofiti la sortida amb els infants per comprar als comerços s’hi haurà d’entrar sol. L’infant en cap cas podrà entrar a una botiga.

La Generalitat permetrà les trobades casuals de com a màxim dues unitats familiars sempre que es mantinguin els dos metres de distància de seguretat i no es superi els deu minuts de duració. En cap cas es podrà organitzar trobades ni tenir cap mena de contacte físic.

Com ens haurem de protegir?

Mantenir una distància de dos metres entre les unitats familiars, fer ús de mascaretes pels majors de tres anys i opcionalment de guants. Comprovar la temperatura corporal, que en cap cas podrà superar els 37ºC. Es recomana fer servir les escales i no l’ascensor.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments