fa 4 anys

Les compres de material sanitari de l’Estat a la Xina ja sumen 509 MEUR

Són 77 MEUR més dels anunciats aquest dimecres

Són 77 MEUR més dels anunciats aquest dimecres

El ministre de sanitat, Salvador illa, ha anunciat que les operacions per comprar material sanitari a la Xina ja sumen 509 MEUR, 77 més dels que va detallar ahir. Les adquisicions inclouen 550 milions de mascaretes, 11 milions de guants, 1.114 equips de respiració assistida per a les UCI i 5,5 tests ràpids. illa no ha detallat però si algunes de les noves comandes s’han fet a l’empresa Bioeasy –que no detecten els casos positius com haurien de fer-ho- i que no té la llicència per produir-los, tal i com ha informat l’ambaixada Xina a Espanya aquest dijous. El ministre ha defensat de nou les mesures adoptades, ha admès que no poden saber la data exacta en què la corba començarà a baixar i ha tornat a apel•lar a la “unitat”.

Durant la seva compareixença, illa ha detallat el nombre de mascaretes que s’han repartit a les comunitats autònomes des del 10 de març. En total, n’han distribuït 6.748.268, 1,9 milions de les quals han anat a la comunitat de Madrid i 887.073, a Catalunya. A Andalusia, se n’han lliurat 798.554, a Castella i Lleó 480.613 i a València 480.753, entre d’altres. El ministre ha insistit que no s’estan bloquejant compres a les administracions autonòmiques i ha dit que la compra centralitzada, “no significa compra única”. “El paper de sanitat és reforçar-les per assegurar els subministraments”, ha remarcat. Les compres de material sanitari ja sumen 509 milions d’euros, 77 més dels anunciats aquest dimecres.

El govern espanyol estudia suspendre durant dos mesos el pagament dels lloguers per les persones vulnerables

El govern espanyol estudia suspendre durant dos mesos el pagament dels lloguers per a les persones que han quedat en situació de vulnerabilitat per la crisi del coronavirus. Segons fonts d’Unides Podem, es tractaria de fer la suspensió dels rebuts i no pas un ajornament o moratòria. La mesura es destinaria a les persones que no puguin afrontar els lloguers per haver perdut la feina, haver patit una reducció de la jornada laboral, un ERTE o als treballadors autònoms i a les pimes que hagin patit una caiguda “substancial” dels ingressos.

La suspensió seria per dos mesos però es podria prorrogar fins el mes després de la finalització de l’estat d’alarma. Per accedir-hi caldrà acreditar-ho amb documentació o una declaració responsable.

Les mateixes fonts han explicat que també s’estudia que els contractes d’arrendament que la finalització sigui durant el període de vigència de l’estat d’alarma siguin prorrogats automàticament per tres mesos. Pel que fa als arrendadors, la proposta contempla una compensació econòmica que serà progressiva “en funció de la quantitat d’immobles en propietat que tingui l’arrendador en el mercat del lloguer”. S’apunta que els que tinguin fins a dos immobles en lloguer se’ls compensaria fins el 100% de la quantitat.

En canvi, els que tinguin més de 8 immobles en lloguer, rebin un 5%. El projecte també vol que en els sis mesos posteriors a l’aprovació de la mesura no es puguin fer augments “abusius” dels preus en els contractes de lloguer.


ACN Madrid

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments