fa 4 anys

Les clavegueres de l’Estat tornen a fer pudor: Interior va preparar una segona Operació Catalunya amb Zoido al capdavant

A finals de 2016 es va iniciar una operació per a restablir la imatge de l’Estat i posar fi a la guerra policial agreujada arran dels enregistraments entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, qui ocupava el càrrec de cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya en aquella època. Malgrat això, en aquell moment es va negar qualsevol tipus de […]

A finals de 2016 es va iniciar una operació per a restablir la imatge de l’Estat i posar fi a la guerra policial agreujada arran dels enregistraments entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, qui ocupava el càrrec de cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya en aquella època. Malgrat això, en aquell moment es va negar qualsevol tipus de […]

A finals de 2016 es va iniciar una operació per a restablir la imatge de l’Estat i posar fi a la guerra policial agreujada arran dels enregistraments entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, qui ocupava el càrrec de cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya en aquella època. Malgrat això, en aquell moment es va negar qualsevol tipus de vinculació amb l’Operació Catalunya, la qual pretén crear proves contra els líders independentistes catalans.

El Gordo

El màxim responsable de la unitat central de suport operatiu (UCAO), Enrique García Castaño -conegut com El Gordo-, va ser la primera persona apartada. No obstant això, segons revela avui La Vanguardia, aquest fet va produir-se per redirigir-lo cap a altres encàrrecs encapçalats pel ministre Zoido.

El Gordo seria el creador de l’equip destinat a robar documentació compromesa relacionada amb l’Operació Kitchen de Luis Bárcenas, l’extresorer del PP. L’actual secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, hauria estat qui el captés. A més, Francisco Martínez -del qual fou successor- actualment està revelant tot el lligam entre Fernández Díaz i María Dolores de Cospedal amb l’Operació en qüestió. Això té lloc per a l’inici d’una segona Operació Catalunya clandestina que aquest cop aniria directament contra els dirigents del moviment independentista del moment, quan Catalunya feia front a un referèndum que culminaria a l’octubre amb una declaració d’independència i alhora la intervenció de l’autogovern català.

Enrique García Castaño, l’ex cap de Unidad Central de Apoyo Operativo (UCAO)
Enrique García Castaño, l’ex cap de Unidad Central de Apoyo Operativo (UCAO) /okdiario.com

Converses revelades

La Vanguardia també ha revelat converses on s’esmenta que el Gordo va rebre l’encàrrec que “de forma clandestina tornés a muntar el tema català”. També s’ha destapat que el màxim responsable d’UCAO va contactar amb Villarejo, qui li va recomanar extorsionar la cúpula del PP aprofitant així la informació posseïda. Així doncs, va decidir començar amb el màxim mandatari del govern espanyol, Mariano Rajoy.

El finançament d’aquesta segona Operació Catalunya es produiria amb fons reservats i tindria com a objectiu evitar la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de fa tres anys. Carles Puigdemont seria, doncs, qui estigués en el seu punt de mira.

Aquest conjunt de descobriments revelats donen a conèixer que la guerra cap a l’independentisme no ha acabat.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments