fa 4 anys

L’EMU no cobrarà el lloguer del parc públic d’habitatges a les famílies que hagin vist reduïts els seus ingressos

La mesura, que s’aplica com a conseqüència de l’estat d’alarma sanitària, també es farà als locals comercials de Lleida

La mesura, que s’aplica com a conseqüència de l’estat d’alarma sanitària, també es farà als locals comercials de Lleida

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) de Lleida eximirà del cobrament de lloguer de tots els habitatges de titularitat pública a les famílies que hagin vist reduïts o eliminats els seus ingressos com a conseqüència de l’estat d’alarma sanitària. Aquesta mesura també és fa extensiva als establiments vinculats a activitat comercial o econòmica i ja s’aplicarà a les mensualitats de març i d’abril i s’estendrà mentre es mantingui aquesta situació. Si un cop finalitzada l’alarma sanitària la situació econòmica de la família perdura, s’adaptarà el lloguer als nous ingressos familiars, seguint el procediment ordinari, segons ha informat l’Ajuntament de Lleida en un comunicat.

Mentre, es descarta aplicar la mesura a aquelles famílies amb rendes públiques, donat que són ingressos que no es veuran afectats per l’estat d’alarma. Pel que fa als locals vinculats a activitat comercial o econòmica, l’EMU en té arrendats vuit, els quals han hagut de tancar. En aquests casos s’aplicarà la mateixa exempció, per intentar pal·liar els efectes econòmics negatius d’aquesta situació.

Els comuns proposaran que el Parlament traspassi directament les dietes dels diputats al Departament de Salut

CatECP proposarà a la Mesa del Parlament que en comptes de deixar en mans de cada diputat decidir si accedeix o no a donar la part del seu sou corresponent a les dietes de desplaçament com ha suggerit aquest divendres el president de la cambra, Roger Torrent, sigui el Parlament qui traspassi directament aquesta part del pressupost al Departament de Salut per lluitar contra el coronavirus. Així ho han explicat fonts dels comuns a l’ACN després que Torrent plantegés destinar aquestes dietes, que sumen un total de 246.693 euros mensuals, a fer front al covid-19.

Segons ha pogut saber l’ACN, Torrent farà la proposta a la Mesa dimarts vinent i compta ja amb el suport del seu grup, ERC, per donar aquests recursos a la investigació mèdica. Els comuns ho consideren “una bona idea” però alerten que “cal fer-ho bé”, per la qual cosa volen que sigui la cambra la que faci directament el traspàs a la conselleria i no deixar-ho en mans de cada diputat.


ACN Lleida

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments