fa 4 anys

L’ANC limita a 48.000 manifestants l’aforament total per al centenar de concentracions de la Diada

L’entitat, que preveu 4 m² per assistent, apunta que la manifestació amb més capacitat serà a Badalona amb 1700 persones

L’entitat, que preveu 4 m² per assistent, apunta que la manifestació amb més capacitat serà a Badalona amb 1700 persones

L’ANC ha limitat a 48.000 manifestants l’aforament total per als 107 punts de concentració previstos per la diada en 82 municipis, per adaptar-se a la situació sanitària.

L’entitat ha obert les inscripcions per poder assistir-hi i defensa que es compliran “totes les pautes” marcades. Cada mobilització -que s’haurà de celebrar en avingudes amples- tindrà un aforament màxim, un perímetre delimitat i senyals que indiquin on ha de situar-se cada assistent.

Es calcula 4 metres quadrats per cada persona. Tothom hi haurà d’accedir amb mascareta i hi haurà gel hidroalcohòlic a les entrades, on es comprovarà si s’ha registrat.

L’entitat, que preveu 4 m² per assistent, apunta que la manifestació amb més capacitat serà a Badalona amb 1700 persones

La més multitudinària es preveu a Badalona, amb capacitat per a 1.700 assistents, i la més petita, a Taüll, amb 12.

La presidenta de l’entitat, Elisenda paluzie, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que són conscients del “repte” que suposa per a l’ANC organitzar aquesta concentració en el context actual, però s’ha mostrat convençuda que son capaços de manifestar-se, tot garantint el dret a protesta i també a la salut pública. Segons el coordinador de la comissió de comunicació, adrià alsina, aquesta és la “mobilització adaptada a la covid més gran d’Europa”.

Per a complir amb les mesures de seguretat, l’ANC contempla aforaments màxims a cada punt de les concentracions -fins ara, 107, tot i que se’n podria afegir alguna més. Un cop escollits els punts on es faran les protestes -triats per les territorials-, s’ha calculat l’aforament tot tenint en compte que cada assistent ha de poder tenir un espai de quatre metres quadrats.

Per això han obert aquest dimecres un web on els inscrits que vulguin assistir-hi s’hi hauran de registrar necessàriament. De fet, per accedir al perímetre de la concentració se’ls demanarà el codi d’inscripció.

Paluzie ha recordat que aquest no és el primer cop que l’entitat independentista demana als manifestants que es registrin per assistir a la jornada, i ha dit que el sistema d’enguany és semblant al de la Via Catalana, quan els assistents havien de seleccionar el tram on s’unirien. L’Assemblea -que també contempla una mobilització virtual- ha demanat a les persones vulnerables davant la covid-19 que no assisteixin a la manifestació.

Tot i això, els emplacen a fer lluir l’estelada durant el dia, com puguin. També els insten a inscriure’s en les concentracions que més a prop els quedin de casa, per evitar desplaçaments innecessaris.

Totes les trobades seran estàtiques. Dins de la zona de concentració, hi haurà marcats els punts on cada manifestant s’ha de situar -amb senyals que es puguin borrar fàcilment després.

També hi ha concentracions on es preveu posar cadires. Tot i que inicialment la manifestació preveia concentracions davant els edificis de l’administració de l’Estat, finalment n’hi ha que s’han hagut de descartar perquè no complien amb els requisits per poder-ho fer amb seguretat.

Així, hi ha punts -com la plaça Universitat, per exemple- que queden desvinculats d’aquesta lògica inicial.L’acte que es preveu més multitudinari, perquè és el que compta amb una capacitat d’aforament més gran, de 1.

700 persones, és a Badalona. També s’espera que comptin amb força participació les concentracions que preparen les territorials del Maresme, a mode de Via Catalana “però sense agafar-se les mans”, a l’N-II.

Es faria al voral i no interrompria la circulació, segons l’entitat. En canvi, la protesta més petita s’espera que sigui a Taüll, davant l’església de Sant Climent, amb dotze persones.

La mitjana de concentracions ronda entre les 200 i 300 persones, segons Alsina. La coordinadora de la comissió de mobilització de l’ANC, Sònia Urpí, ha rebutjat que se’ls pugui titllar “d’irresponsables” per organitzar concentracions en la situació sanitària actual: “Estem complint totes les pautes que ens marca Sanitat”.

A més, ha expressat que confia plenament en la capacitat d’organització de l’assemblea i en què tothom seguirà les normes pautades.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments