fa 3 anys

L’AMB se suma al primer acord entre sector públic, empreses i organitzacions socials que aposta per un sistema alimentari més just, net i saludable

Amb aquesta adhesió, l’AMB i els seus municipis es comprometen a crear una base social i institucional implicada, defensar un medi agrari viu que impulsi la producció local i prioritzar l’equitat social i econòmica

Amb aquesta adhesió, l’AMB i els seus municipis es comprometen a crear una base social i institucional implicada, defensar un medi agrari viu que impulsi la producció local i prioritzar l’equitat social i econòmica

S’adherirà a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana i donarà suport a les activitats de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021.

El Consell Metropolità d’aquest dimarts, 27 d’octubre, ha aprovat l’adhesió a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana (CARM) i el suport a les activitats de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021. Amb aquest acord, l’AMB vol impulsar les polítiques públiques transversals i concertades entre diverses escales administratives en l’àmbit de l’alimentació sostenible. Un àmbit que resulta clau per al futur del territori metropolità i que ha cobrat encara més rellevància arran de la pandèmia de la covid-19.

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) promou, amb la participació de més de 100 entitats, persones i municipis compromesos, aquesta estratègia comuna, la primera entre sector públic, empreses i organitzacions socials per una alimentació justa, neta i saludable, prenent com a referència el territori metropolità.

L’adhesió a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana (CARM) suposarà el compromís de l’AMB –juntament amb els municipis metropolitans– per impulsar projectes que puguin contribuir a la transició cap a un model alimentari més just, segur, sostenible i saludable. També permetrà participar en un conjunt d’activitats en matèria d’alimentació, com debats estratègics, o compartir bones pràctiques en l’àmbit de les polítiques alimentàries, entre d’altres. A més, implica els següents compromisos:

 1. Facilitar la participació i la governança per crear una base social i institucional implicada
 2. Defensar un medi agrari viu que impulsi la producció local i el seu valor social i ecològic
 3. Prioritzar l’equitat social i econòmica davant la crisi climàtica i el món després de la pandèmia

Els seus objectius són, en primer lloc, coordinar estratègies i polítiques alimentàries en clau de regió metropolitana; en segon lloc, facilitar la transició cap a un model de més sobirania alimentària i enfortir la resiliència d’un sistema alimentari més just, segur, sostenible i saludable, i en tercer lloc, integrar la mirada metropolitana en les polítiques alimentàries i en el projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

   La institució   Govern metropolità   Administració metropolitana   Àrea internacional   Planificació estratègica   Seu electrònica   Atenció ciutadana   Biblioteca   Agenda   Actualitat     Notícies     Reportatges     Sala de premsa       Notes de premsa       Convocatòries       Dossiers       Multimèdia     Xarxes socials     Butlletins     Blogs     Publicacions   Política de privacitat L'AMB se suma al primer acord entre sector públic, empreses i organitzacions socials que aposta per un sistema alimentari més just, net i saludable

Barcelona i la seva metròpolis, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021
Barcelona i la seva metròpolis seran la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible durant el 2021 i faran un pas més en el propòsit d’impulsar l’alimentació sostenible a tot el territori. Per això, al llarg de tot el 2021, s’organitzaran esdeveniments vinculats a l’alimentació sostenible i es desplegaran un conjunt de polítiques o projectes alimentaris a curt termini per situar la ciutat i el seu entorn metropolità entre les ciutats i regions referents en aquest àmbit.

L’adhesió de l’AMB a les activitats de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021 servirà per donar l’impuls necessari per dissenyar i coordinar el conjunt d’accions que s’han de desenvolupar transversalment des de les diferents àrees i des dels diferents municipis de l’àmbit metropolità.

El projecte aprofita l’oportunitat que suposa que la ciutat de Barcelona i la seva metròpolis hagin estat escollides per acollir la cimera mundial del Pacte de Milà l’octubre de 2021. El Pacte de Milà de Polítiques Alimentàries Urbanes és un tractat signat per les ciutats que es comprometen a impulsar sistemes agroalimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats.


Ja s’han adherit a la CARM
Pot adherir-se a la CARM qualsevol organització, entitat, ajuntament, empresa o centre de recerca. A dia d’avui, ja ho ha fet una quarantena d’organitzacions com Unió de Pagesos, Espigoladors, Col•legi d’Economistes de Catalunya, EcoRegió o la Plataforma Aprofitem els Aliments.

Els primers ajuntaments a fer-ho han estat els de Barcelona, Terrassa i Mollet del Vallès.

També s’hi han adherit, entre d’altres, la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), el grup de recerca Global Research on Wellbeing de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna, l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (EEABB) de la UPC o el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL).

Altres exemples de compromís amb el text són el Consorci del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs, Mercabarna o els supermercats BonPreu.

L'AMB se suma al primer acord entre sector públic, empreses i organitzacions socials que aposta per un sistema alimentari més just, net i saludable

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments