fa 3 anys

L’Ajuntament de Barcelona revoca la Medalla d’Or de la Ciutat a Joan Carles I

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat definitivament la retirada de la distinció de la ciutat al rei emèrit

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat definitivament la retirada de la distinció de la ciutat al rei emèrit

El Plenari de Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament la retirada de la Medalla d’Or de la ciutat al rei emèrit Joan Carles I. Els grups municipals de Barcelona en Comú, ERC i Junts per Catalunya han votat a favor de la revocació de la medalla. Mentre que els del PSC, Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi han votat en contra de la iniciativa.

La retirada de la Medalla d’Or de la Ciutat està regulada al Reglament d’honors i distincions de l’Ajuntament de Barcelona si “les persones que en són titulars fan actes o manifestacions contraris als motius que van justificar-ne la concessió, o que si els haguessin fet en el temps de l’atorgament no l’haguessin permès”.

A l’informe justificatiu per a la retirada de la medalla, inclòs a l’expedient, es fa referència a la sèrie de polèmiques acumulades els darrers anys al voltant de la figura de Joan Carles I com la participació d’incògnit a una cacera d’elefants, espècie amenaçada, a Botswana el 2012; la renúncia de Felip VI el març de 2020 a l’herència del seu pare i la retirada de l’assignació econòmica al rei emèrit, com a mesura de distanciament a qualsevol operació econòmica que pogués qüestionar la legitimitat i l’ètica de la Corona; i la seva marxa d’Espanya aquest estiu de forma opaca, i el seu establiment als Emirats Àrabs Units, règim totalitari on està reportada la reclusió arbitrària, tortura, desaparició forçada de persones i amb una legislació que discrimina les dones, criminalitza l’homosexualitat i polítiques abusives i d’explotació laboral de les persones migrades.

Tal com recull l’informe, aquests fets posen en qüestió la seva integritat ètica i moral com a ciutadà i com a servidor públic, la integritat de les seves accions mentre disposava dels privilegis associats al seu càrrec, la gestió dels pressupostos públics que li eren assignats, la transparència i la coherència entre el seu discurs públic i les seves activitats. Aquests comportaments no atenen al principi d’exemplaritat i “estímul per a la realització d’accions que comporten un benefici per a la comunitat” que representen els Honors i Distincions de l’Ajuntament de Barcelona.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments