fa 4 anys

L’Ajuntament de Barcelona proposa que el servei funerari bàsic costi 2.450 euros com a màxim

El 70% dels funerals estan coberts per assegurances i la resta costen una mitjana de 6.000 euros

El 70% dels funerals estan coberts per assegurances i la resta costen una mitjana de 6.000 euros

L’Ajuntament de Barcelona ha proposat a la Generalitat un preu màxim d’un funeral bàsic, amb enterrament o cremació, de 2.450 euros, a causa del coronavirus.

Gràcies al decret del Govern que intervé els serveis funeraris i limita els preus per evitar abusos, el consistori ha fet un estudi i ha proposat aquest preu màxim per als serveis més bàsics. A banda, seguiran existint els serveis gratuïts de beneficència per a les famílies que hi tinguin dret, i les famílies podran ampliar els serveis amb preus no regulats.

El 70% de les morts estan cobertes per les assegurances, però el preu mitjà sense assegurança fins ara era d’uns 6.000 euros de mitjana. Les morts han passat d’unes 300 setmanals a 450 amb el creixement de l’epidèmia, un 50%.

El 70% dels funerals estan coberts per assegurances i la resta costen una mitjana de 6.000 euros

El regidor Eloi Badia, president de cementiris de Barcelona, ha dit que el decret de la Generalitat era imprescindible en un moment delicat com l’actual per evitar la picaresca i els abusos, tot i que no se n’ha detectat cap a la ciutat. El regidor ha desmentit que el servei funerari per a un mort de coronavirus costi milers d’euros a les funeràries pels protocols sanitaris.

Ha recordat que les autoritats sanitàries han prohibit les vetlles, els funerals i els acompanyaments als cementiris, però es vol seguir donant un servei digne i assequible a tothom, de 1.900 euros el servei funerari més 550 euros de la incineració o l’enterrament.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments