fa 3 anys

L’Ajuntament de Barcelona exercirà l’acusació particular en el cas de l’atac amb un líquid inflamable a un vehicle de la Guàrdia Urbana amb un agent dins.

La personació es fonamenta en un informe de serveis jurídic que fa palès l’excepcionalitat dels fets, “que atempten contra la integritat física d’un funcionari públic en l’exercici de les seves funcions”

La personació es fonamenta en un informe de serveis jurídic que fa palès l’excepcionalitat dels fets, “que atempten contra la integritat física d’un funcionari públic en l’exercici de les seves funcions”

Portada i galeria de Marti Segura

L’Ajuntament de Barcelona exercirà l’acusació particular en el procediment judicial obert per l’atac amb un líquid inflamable a un vehicle de la Guàrdia Urbana quan hi havia un agent dins. Els fets van succeir el passat dissabte 27 de febrer després d’una manifestació a favor a Pablo Hasel, que es va produir sense incidents però que, un cop finalitzada, va derivar en greus aldarulls a la via pública.

A causa de l’excepcionalitat i la gravetat d’aquests fets, l’Ajuntament de Barcelona va sol·licitar un informe a la Direcció de Serveis Jurídics. L’informe, que va ser finalitzat ahir, conclou que el llançament d’un líquid inflamable contra la furgoneta de la Guàrdia Urbana va provocar “un evident perill contra la integritat física de l’agent”. Atenent a la gravetat dels fets “que atempten contra la integritat física d’un funcionari públic en l’exercici de les seves funcions públiques”, el consistori exercirà l’acusació particular. Avui l’alcaldessa signarà el corresponent decret de personació.

En el següent video veiem les declaracions de l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’acusació particular per part de l’Ajuntament s’ha realitzat en altres ocasions davant d’agressions greus a personal municipal en l’exercici de les seves funcions.

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona, com fa sempre i és preceptiu, també reclamarà indemnització pels danys i perjudicis causats als béns municipals.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments