fa 4 anys

La UE ajorna el pla econòmic contra el covid-19 davant la manca d’acord dels 27

Els estats passen la pilota de nou a l’Eurogrup en una cimera que Itàlia i Espanya han amenaçat de bloquejar

Els estats passen la pilota de nou a l’Eurogrup en una cimera que Itàlia i Espanya han amenaçat de bloquejar

La Unió Europea ajorna les mesures econòmiques per mitigar l’efecte del coronavirus davant la manca d’acord dels líders dels 27. La cimera per videoconferència dels caps d’estat i de governs de la Unió Europea ha acabat amb un acord de mínims que torna a passar la pilota a l’Eurogrup, que ja prèviament ja havia fet el mateix dilluns rebotant la pilota als líders.

Ara, són els titulars d’Economia de l’eurozona els que han de plantejar propostes econòmiques per fer front al covid-19 en dues setmanes. Després de sis hores, la trobada ha acabat amb un acord de mínims, després que Itàlia i Espanya haguessin amenaçat de bloquejar qualsevol acord.

“Les propostes hauran de tenir en compte la naturalesa sense procedents del xoc provocat pel covid-19, que afecta tots els països i la nostra resposta estarà reforçada, si és necessari, amb acció que vagin més enllà d’una manera inclusiva”, apunten les conclusions de la cimera.Els líders dels 27 es donen, com a mínim, 15 dies abans de discutir de nou el pla econòmic contra el coronavirus davant la impossibilitat d’apropar posicions sobre com finançar la resposta econòmica al covid-19.

Els estats passen la pilota de nou a l’Eurogrup en una cimera que Itàlia i Espanya han amenaçat de bloquejar

Itàlia i Espanya amenacen de bloquejar qualsevol acordDavant la possibilitat que la cimera es tanqués sense cap document acordat per l’amenaça d’Itàlia i Espanya a bloquejar-lo, la trobada, que ha durat sis hores, s’ha tancat amb un acord de mínims amb el qual els partidaris d’un pla econòmic menys ambiciós guanyen temps. La reunió ja partia d’un esborrany que no proposava cap mesura econòmica immediata i que difícilment seria acceptat per Itàlia i Espanya, els estats del bloc més afectats per la pandèmia.

Un dia abans de la cimera, Espanya, França, Itàlia, Bèlgica, Irlanda, Eslovènia, Portugal, Luxemburg i Grècia havien enviat una carta al president del Consell, Charles Michel, demanant l’emissió de coronabons, és a dir, la mutualització del deute, per finançar la resposta al covid-19. A l’altra banda de la taula, però, el bloc liderat per Països Baixos, Alemanya torna a rebutjar la idea de compartir riscos.

Sánchez demana “una resposta clara i contundent”Durant la trobada, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reclamat que la Unió Europea doni “una resposta clara i contundent” per finançar la resposta al coronavirus. “Si no proposem ara una resposta unificada, potent i eficaç a aquesta crisi econòmica, no només l’impacte serà més dur, sinó que els seus efectes duraran més temps i estarem posant en perill tot el projecte europeu”, ha avisat el president del govern espanyol.


ACN Brussel·les

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments