fa 2 anys

La senyera deixa de ser l’única bandera que oneja a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí “per imperatiu legal”

L’alcalde decideix penjar la bandera espanyola perquè no tenia sentit assumir més riscos econòmics o una inhabilitació

L’alcalde decideix penjar la bandera espanyola perquè no tenia sentit assumir més riscos econòmics o una inhabilitació

La senyera ha deixat de ser l’única bandera que oneja a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). L’alcalde, Jordi Colomí, ha decidit penjar a la façana la bandera espanyola, juntament amb l’europea i la del municipi. Des del 1979, la senyera era l’única bandera que hi havia al consistori. Després d’un llarg i complex procés judicial interposat el 2012 per la Delegació de l’Estat contra l’Ajuntament per no tenir la ‘rojigualda’, l’alcalde ha decidit penjar les altres tres banderes. Pren la decisió, argumenta, per “imperatiu legal” i perquè “ni a títol personal ni municipal tenia sentit assumir la càrrega econòmica i institucional que podia comportar la situació anterior”.

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, després d’un “llarg i complex” procés judicial interposat l’any 2012 per la Delegació de l’Estat a Catalunya, ha decidit modificar les banderes que onegen a la façana. Fins ara, l’única que hi havia era la senyera.

Així ho va acordar per voluntat expressa el ple del 1979, i ho va refermar el que hi havia el febrer del 2013 (és a dir, després del contenciós per la manca de la ‘rojigualda’).Ara, però, després de vuit anys i d’un devessall de recursos i incidències, el procés ha arribat a la seva fi.

I la decisió dels tribunals és que la bandera espanyola ha d’onejar al consistori. Per això, l’alcalde Jordi Colomí ha decidit acatar.

Però al costat de l’espanyola, també hi ha penjat la del municipi i la de la Unió Europea.Colomí reconeix que “ni a títol personal, ni municipal, tenia sentit assumir la càrrega econòmica i institucional que podia comportar la situació anterior” (en referència a què, entre d’altres, el podrien inhabilitar).

En aquest sentit, ha agraït el suport mostrat per diversos alcaldes que l’han precedit i pels grups municipals del consistori. Colomí, a més, ha insistit que “en uns moments tan difícils com els que estem passant aquest dies és una llàstima que se li doni més importància als símbols, que als gestos i a les accions per resoldre els problemes reals de la gent”.

“Un pas més en la repressió”Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Marc Calvet, ha argumentat: “Ho considerem un pas més en la repressió que exerceix l’estat espanyol contra les institucions catalanes”. “Aquest any 2020 està essent molt dur per als veïns de Torroella i de l’Estartit; hem passat el temporal Gloria i ara l’emergència planetària que representa el coronavirus té tota la nostra atenció i dedicació”, ha afegit.

“No perdrem temps ni recursos amb les manies de l’Estat”, ha continuat Calvet. “Amb actes com aquest es demostra que lluny que estan els interessos de la ciutadania de Catalunya i els interessos de l’Estat”, ha conclòs el primer tinent d’alcalde.


ACN Torroella de Montgrí

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments