fa 4 anys

La Paeria facilitarà el pagament de taxes i tributs amb ajornaments dels terminis i fraccionaments sense interessos

L’Ajuntament de Lleida no posarà al cobrament la taxa d’escola bressol el pròxim mes i fins acabar la situació d’alarma

L’Ajuntament de Lleida no posarà al cobrament la taxa d’escola bressol el pròxim mes i fins acabar la situació d’alarma

L’Ajuntament de Lleida està preparant mesures per ajudar a la ciutadania a fer front als seus deures tributaris durant la situació actual d’emergència sanitària per l’epidèmia del coronavirus SARS-CoV-2, que està complicant la situació econòmica de moltes famílies i empreses. Dins el marge que permet la situació de les finances municipals, la Paeria aprovarà ajornaments dels terminis de pagament i oferirà el fraccionament dels imports, fins al límit màxim permès per la llei i sense aplicar interessos. D’altra banda, el govern municipal també ha anunciat que la taxa d’escola bressol no es posarà al cobrament el pròxim mes i fins acabar la situació d’alarma.

Per una banda, l’Ajuntament aplicarà les previsions del Reial Decret 8/2020 de 17 de març, que imposa una flexibilització dels terminis de pagament, tant en període voluntari com en període executiu. Aquesta mesura també afecta el pagament derivat dels acords d’ajornament i fraccionament.

Per tant, les liquidacions tributàries que tenien com a termini màxim els dies 20 de març o 5 d’abril -com és el cas de l’ICIO o la plusvàlua- quedaran automàticament ajornades fins al 30 d’abril. Les notificades a partir d’aquest dijous (que s’havien enviat abans de la declaració de l’estat d’alarma) podran pagar-se, almenys, fins al 20 de maig, o més enllà si així ho preveu el seu termini general.

L’Ajuntament de Lleida no posarà al cobrament la taxa d’escola bressol el pròxim mes i fins acabar la situació d’alarma

Pel que fa als fraccionaments, els que vencin el 5 d’abril veuen ampliat el seu termini fins al 30 d’abril, mentre que els nous fraccionaments aprovats a partir d’ara tindran el seu primer venciment a partir del 20 de maig.Els cobraments de taxes i tributs de notificació periòdica i col·lectiva (com ara l’IBI, el IAE, l’impost de circulació i les taxes de brossa o l’ocupació de l’espai públic i guals) queden fora d’aquesta regulació estatal.

Per aquest motiu, la Paeria tramitarà, un cop finalitzi la situació d’alarma, una modificació de les ordenances i la resta de regulacions pròpies que fixen el calendari fiscal municipal, per tal de permetre l’ajornament d’algunes de les dates de càrrec dels rebuts, allargant així el seu període de cobrança.També es planteja un canvi de l’ordenança general de recaptació que permetrà a tothom que no pugui fer front als pagaments dels seus tributs, tant si els té domiciliats com si no, sol·licitar un fraccionament sense interessos del pagament, que es podria fer efectiu en aquestes condicions fins al mes de desembre.

El govern municipal també ha decidit que la taxa d’escoles bressol no es posarà al cobrament el pròxim mes i no es tornarà a cobrar fins que no conclogui la situació d’alarma. Aleshores, la Paeria analitzarà com fer la seva regularització.


ACN Lleida

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments