fa 4 anys

La Generalitat recorda al govern espanyol que la Conca d’Òdena té la taxa de mortalitat per covid-19 més alta d’Europa

Salut diu que el confinament ha reduït la taxa de transmissió, però cal reduir-la més per evitar el col·lapse sanitari

Salut diu que el confinament ha reduït la taxa de transmissió, però cal reduir-la més per evitar el col·lapse sanitari

La Generalitat ha demanat al govern espanyol que augmenti les mesures de confinament a l’interior del perímetre de la Conca d’Òdena basant-se en les dades estadístiques d’infectats i morts per coronavirus a la zona. Al·lega que la taxa de persones mortes per covid-19 per cada 100.

000 habitants és la més alta d’Europa, per sobre de 63, quan a la Llombardia és de 41,6, i a Madrid o Àlaba està entre 20 i 25. A més, considera que les mesures de confinament perimetral decretades des del 12 de març han permès reduir la taxa de transmissió fins acostar-la als nivells de la resta de Catalunya, però encara cal abaixar-la més.

Aquestes dades i altres s’han aportat a la memòria justificativa, a la qual ha tingut accés l’ACN, del decret de confinament de fase-2 que aquest dimecres han signat el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, i que el govern espanyol encara ha d’autoritzar.Així, la Conca d’Òdena tenia dilluns una taxa de mortalitat de 51,4 persones per cada 100.

Salut diu que el confinament ha reduït la taxa de transmissió, però cal reduir-la més per evitar el col·lapse sanitari

000 habitants, ara ja són 63,1, molt per sobre de la Llombardia, amb 41,6, Madrid, amb 23,4, o Àlaba, amb 21,5, com a zones més afectades. Catalunya té una taxa de mortalitat de 4,5, Euskadi, de 6,1, Espanya, de 5,8, Itàlia, 11,3, i França, 1,6.

La taxa de letalitat, que són els mort segons el número d’infectats diagnosticats, també és alta a la Conca d’Òdena, amb un 12% de morts, Madrid té una taxa de 12,4, però la Llombardia les supera, amb 13,6%. Molt per darrere hi ha el conjunt d’Espanya, amb 6,8%, tot Itàlia, amb 6%, Euskadi, 4,9%, Catalunya, 2,5%, i França, amb un 2%.

A aquestes dades de la Conca d’Òdena podrien augmentar un 50% si s’incloguessin els 25 avis morts en residències de gent gran de Capellades i Olesa de Montserrat, que podrien estar relacionats amb el mateix brot d’Igualada. La zona confinada representava dilluns el 70% de tots els casos de la comarca de l’Anoia, 206 sobre 292.

Als quatre municipis confinats els casos detectats nous han anat sorgint gairebé cada dia, tot i que de forma irregular, amb uns 50 casos el dia 14 de març, i xifres més baixes a partir d’aleshores. S’ha passat de 56 casos el 12 de març, 36 dels quals sanitaris, a 332 positius, 140 dels quals són sanitaris.

43 persones han mort. Tot i això, les autoritats reconeixen que molt probablement hi ha infradiagnòstic de casos lleus.

Això ho demostraria l’aplicació per a mòbils ‘stopcovid19CAT’, que 4.352 persones de la zona confinada han omplert amb les seves dades i les sospitoses amb símptomes lleus han estat unes 1.

500.Segons el Govern, el confinament ha permès reduir l’índex de transmissió de 3,86 nous infectats per cada malalt, a 2,2, xifra similar al conjunt de Catalunya.

Però els experts recomanen reduir la taxa per sota de 2 per evitar el col·lapse sanitari.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments