fa 3 anys

La Fiscalia General perseguirà la falta d’assistència a les escoles.

Les seves conseqüències penals podrien ser sancions econòmiques fins a 9.000 euros, 6 mesos de presó o fins i tot la retirada de la tutela.

Les seves conseqüències penals podrien ser sancions econòmiques fins a 9.000 euros, 6 mesos de presó o fins i tot la retirada de la tutela.

La Fiscalia General de l’Estat ha afirmat que és obligació dels pares, mares i tutors portar els infants a les escoles. En cas de no fer-ho, haurà d’haver-hi una justificació establerta en el marc de la Covid-19.

El comunicat s’ha realitzat perquè algunes famílies van anunciar que no durien els seus fills a centres escolars pel risc de contagi i rebrot del virus.

La Fiscalia també ha anunciat el protocol que seguirà amb l’abstinència escolar: investigarà els casos que no tinguin dret a l’exempció del deure d’assistència presencial al centre docent, inclosos els supòsits establerts durant la pandèmia.

Aquest protocol de la Fiscalia, tal com ha afirmat Pilar Tintoré, presidenta de la secció d’infància i adolescència de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), forma part dels seguiments habituals que realitzen els centres per informar-se de les raons per les quals uns tutors decideixen no dur els menors a l’escola.

Escoles amb grups reduïts per la pandèmia
Aula Escolar | IMATGE: Ona bages

Segons informen a el 324 En cas que els menors no estiguin exempts d’assistència, les sancions a les famílies i tutors poden ser d’entre 3.000 i 9.000 euros per la via administrativa i de 3 a 6 mesos de presó i la retirada de tutela de 4 a 10 anys.

L’editorial catalana Vicenç Vives ha fet un tuit on anuncia “7 consells per al primer dia d’una tornada a l’escola històrica“. Podeu entrar a l’enllaç o anar al tuit següent.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments