fa 4 anys

La Diputació de Lleida dicta un paquet de mesures per garantir la liquiditat dels ajuntaments

L’ens també amplia fins al 21 de maig el termini per pagar l’impost municipal de vehicles a l’Organisme de Recaptació

L’ens també amplia fins al 21 de maig el termini per pagar l’impost municipal de vehicles a l’Organisme de Recaptació

La Diputació de Lleida ha anunciat un paquet de mesures urgents i extraordinàries de caire econòmic per garantir la liquiditat dels ajuntaments i facilitar que puguin fer front a les despeses extraordinàries originades pels esforços que els municipis lleidatans estan fent davant l’emergència del coronavirus. L’ens ha acordat augmentar els ajuts a les llars d’infants previstos al pressupost 2020, i incrementar en 800.000 euros els ajuts als ajuntaments per fer front a les despeses corrents que ocasionin les actuacions per evitar la propagació de la covid-19. Altrament, allarga fins al 21 de maig el termini perquè la ciutadania pagui en període voluntari l’impost de vehicles dels municipis que el tenen delegat a l’Organisme de Recaptació.

El president de la Diputació, Joan Talarn, i el vicepresident Jordi Latorre han comunicat aquest dijous les mesures adoptades a tots els ajuntaments de la demarcació. Segons han explicat, la voluntat és garantir que els ajuntaments i les empreses privades que presten els seus serveis i subministren als ens locals disposin de la liquiditat econòmica suficient per fer front amb garanties a la crisi sanitària i limitar l’impacte d’una posterior crisi econòmica derivada de l’actual situació.

Una de les primeres mesures anunciades és l’increment dels ajuts per a llars d’infants, un dels serveis municipals temporalment tancats però que continuen sent bàsics des de l’òptica de la cohesió social als municipis. En aquest sentit, la Diputació de Lleida havia previst als pressupostos per al 2020 la corresponent partida per tal de destinar una ajuda de 875 euros per alumne a cada municipi que presti aquest servei. Ara, però, aquesta quantitat s’ampliarà a 1.000 euros per alumne.

L’ens també amplia fins al 21 de maig el termini per pagar l’impost municipal de vehicles a l’Organisme de Recaptació

Així mateix, s’incrementarà en 800.000 euros la partida destinada a ajudar a fer front a les despeses ordinàries dels propis ajuntaments. La partida actual és d’1 milió d’euros. El govern de la Diputació de Lleida considera que totes les alcaldies han de sufragar en aquests dies despeses derivades de la situació d’emergència causada per coronavirus, i amb aquest increment dels ajuts es pretén “tranquil·litzar” les alcaldies, donant el missatge que “les empreses privades a les quals hagin de recórrer per aquesta emergència tenen garantit el cobrament dels seus serveis”.

D’altra banda, des de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs (OAGRTL) de la Diputació de Lleida es facilitarà l’ampliació dels terminis per tal que la ciutadania pugui pagar en període de recaptació voluntària els impostos i taxes municipals sense que això suposi endarrerir ni disminuir les bestretes als ajuntaments. En l’actualitat, el període de recaptació voluntària de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica finalitzava el dia 30 de març, però ja s’ha signat el decret per mitjà del qual el termini s’amplia fins al 21 de maig.

Per fer possible el manteniment de la capacitat financera dels municipis, la Diputació de Lleida manté el sistema de bestretes reintegrables als ajuntaments, fins i tot la derivada de la recaptació de l’impost de vehicles, i preveu la possibilitat d’incrementar-ne la quantia corresponent en casos d’extraordinària necessitat d’alguns ajuntaments.Aquestes mesures se sumen a les anunciades els dies previs, com ara la implementació de la tramitació electrònica d’expedients, l’oferta de cursos en línia per al personal de la pròpia Diputació, dels ajuntaments i dels consells comarcals, i la difusió massiva -a través dels mitjans de comunicació- dels consells i les informacions oficials emanades des del Departament de Salut.

Per tal de posar en comú totes aquestes línies d’actuació, la setmana vinent la institució celebrà una Junta de Portaveus, a través de mitjans electrònics, per tal de respondre les inquietuds o suggeriments dels grups del govern i de l’oposició. Cal recordar que han quedat suspeses temporalment les reunions de les juntes de govern i informatives, així com el plenari de la institució, que s’hauria celebrat aquest dijous.

El president Joan Talarn i el vicepresident Jordi Latorre també han volgut fer públic el seu agraïment al suport que aquests dies reben des dels grups de l’oposició a la Diputació de Lleida.


ACN Lleida

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments