fa 4 setmanes

La comunitat Armènia es concentra a les portes del consolat turc.

Un centenar de persones es concentren al consolat turc amb consignes de pau.

Un centenar de persones es concentren al consolat turc amb consignes de pau.

La comunitat Armènia de Barcelona, i de Catalunya, s’ha concentrat avui a les portes del Consolat Turc al Passeig de Gràcia com a protesta per l’agressió militar de l’Azerbaidjan amb el suport de Turquia al territori d’Artsakh (Nagorno-Karabakh).

Un centenar de persones es concentren al consolat turc amb consignes de pau.
Concentració al consulat d’Armènia | Lorena Sopena


Centenars de persones concentrades ho han fet amb consignes per la pau, però també en contra de la ingerència turca i instant a les autoritats i institucions tant Catalanes com Espanyoles, i internacionals, a interferir en el conflicte per aturar l’agressió de l’Azerbadjan contra Armènia. En la lectura d’un manifest, Sarkis Hakoyban, president de l’Associació d’Armenis a Catalunya “Ararat” ha condemnat de manera enèrgica l’agressió militar de l’Azerbaidjan i les provocadores accions de Turquia, destinades, segons indica, a la desestabilització de la regió del Caucas Sud. Hakoyban també ha manifestat la sospita provinent d’organismes públics Sirians que alerten d’empreses turques reclutant mercenaris per portar-los a fer la guerra contra Armènia.

Concentració al consulat d'Armènia
Concentració al consulat d’Armènia | Lorena Sopena


Situació i context:
Des de diumenge la República de Facto d’Artsakh viu una escalada de la tensió del conflicte, com ja va informar aquest mitjà (Link) que posa en perill l’estabilitat i la pau a la regió del Caucas. La guerra que s’està començant a portar a terme en la zona presenta un punt d’inflexió en el conflicte, que ja fa més de trenta anys que dura.


Per una banda, l’escalada i abast dels combats a la línia de contacte, on fins al moment s’hi ha reportat la mort de 87 sodats armenis i centenars de ferits. Per altra banda, almenys una dotzena de civils armenis també hi han perdut la vida. Els bombardejos, segons denuncia el govern de la República d’Armènia amb drones turcs, hi han passa’t a territori plenament armeni per l’ofensiva llençada per l’exèrcit de l’Azerbaidjan, i que suposa una escalada major que l’operació del 2016, operació que fins ara es considerava la més violenta i que va deixar més de 800 molts en tots dos bàndols.

Concentració al consulat d'Armènia
Concentració al consulat d’Armènia | Lorena Sopena

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments