fa 5 anys

Jordi Sànchez tornarà a ser candidat a la presidència de la Generalitat

Carles Puigdemont i el diputat de JxCat i conseller de Presidència, Jordi Turull, s’han descartat aquest dijous per ser candidats a la investidura i han senyalat a Jordi Sánchez per ser president. El jutge Llarena ha realitzat fins ara dues ponderacions sobre els drets polítics de Sànchez, ambdues desfavorables a l’exlíder de l’ANC. Primer el […]

Carles Puigdemont i el diputat de JxCat i conseller de Presidència, Jordi Turull, s’han descartat aquest dijous per ser candidats a la investidura i han senyalat a Jordi Sánchez per ser president. El jutge Llarena ha realitzat fins ara dues ponderacions sobre els drets polítics de Sànchez, ambdues desfavorables a l’exlíder de l’ANC. Primer el […]

Carles Puigdemont i el diputat de JxCat i conseller de Presidència, Jordi Turull, s’han descartat aquest dijous per ser candidats a la investidura i han senyalat a Jordi Sánchez per ser president.
El jutge Llarena ha realitzat fins ara dues ponderacions sobre els drets polítics de Sànchez, ambdues desfavorables a l’exlíder de l’ANC. Primer el va declarar incapacitat per exercir com a diputat a l’estar pres, per la qual cosa el va obligar a delegar el vot. I després el va negar de la seva llibertat provisional i un permís extraordinari per acudir al ple d’investidura davant el perill que “trenqués inexorablement la convivència social, familiar i personal” dels catalans.

Sànchez ha enviat una carta als seus companys de Junts per Catalunya on es mostra disposat a afrontar de nou un debat d’investidura si així ho vol la majoria del grup parlamentari.Presó de Soto del Real, 5 d’abril de 2018

Benvolguts companys i companyes del grup parlamentari de Junts per Catalunya,

Em poso en contacte amb tots vosaltres per mitjà d’aquesta carta per traslladar-vos algunes reflexions breus que vull compartir en el moment polític que vivim. Com bé sabeu, la resolució del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides amb data 26 de març, en la qual s’instava l’Estat espanyol a garantir els meus drets polítics, obre una escletxa i una garantia per tal de poder convocar un debat d’investidura, presentar el meu programa de Govern i ser sotmès a votació. Com també és ben sabut, i vosaltres millor que ningú, aquesta era la voluntat del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya a principis de mes passat, però el jutge va optar per impedir la celebració d’aquest debat, que hauria de ser ben normal en una democràcia europea en ple segle XXI.

Estic al corrent de la carta que el president Carles Puigdemont també us ha adreçat i en la qual advoca per recórrer totes les potencialitats d’aquesta resolució del Comitè de Drets Humans. Proposar la meva investidura ara és una decisió justa jurídicament i necessària políticament. És evident que l’Estat espanyol no té altra opció que fer respectar la resolució del Comitè de Drets Humans. No fer-ho seria una escàndol jurídic majúscul i evidenciaria nítidament davant les Nacions Unides allò que fa temps que denunciem: que l’Estat espanyol no és una democràcia consolidada, que els drets polítics dels adversaris polítics del govern espanyol són vulnerats amb impunitat i que la llibertat d’expressió hi és seriosament amenaçada.

Estic totalment d’acord amb aquesta estratègia i amb les conseqüències que suposa, i voldria comptar amb el suport dels meus companys i companyes de grup. Jo, com tots els diputats i diputades de Junts per Catalunya, estic al servei de l’estratègia col·lectiva, i si aquesta és la voluntat del grup, hi seré amb totes les meves energies.

Vull agrair especialment i posar en valor la generositat del diputat i amic Jordi Turull, també injustament empresonat. Va tenir el coratge de presentar la seva investidura en un moment crític políticament i personalment, i va entrar a la presó sense haver completat la segona part del debat. Va fer-ho amb una gran dignitat: el poden posar entre reixes, però mai no podran empresonar les seves idees, la seva honorabilitat i el seu compromís.

Per tant, us comunico oficialment la meva plena disposició a afrontar el debat d’investidura, si així ho considera oportú la majoria del grup parlamentari.

Rebeu una salutació ben cordial.

Atentament,
Jordi Sànchez i Picanyol
Diputat del Parlament de Catalunya
Junts per Catalunya

En termes similars s’expressa Puigdemont des de la presó de Neumünster, a Alemanya, en una missiva també dirigida al seu grup parlamentari. Puigdemont veu la candidatura de Sánchez com una “oportunitat sense precedents” per defensar la causa independentista a “nivell internacional”.

Ara Sánchez defensa que compta amb la resolució del comitè de drets humans de l’ONU, que en admetre a tràmit la seva denúncia va demanar al Govern prendre les “mesures necessàries” perquè pogués exercir els seus drets com a diputat.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments