fa 4 anys

Illa diu que les dades apunten a l’inici de la “fase d’estabilització” i creu que s’acosta “el pic de la corba”

Admet que la situació es diferent a cada comunitat i afirma que les UCI arribaran al seu màxim a principis d’abril

Admet que la situació es diferent a cada comunitat i afirma que les UCI arribaran al seu màxim a principis d’abril

El ministre de sanitat, Salvador illa, assegura que les dades sobre nous contagis i morts per coronavirus apunten a l’inici de la “fase d’estabilització” i creu que, “amb totes les precaucions”, “el nombre de casos es podria estar acostant al pic”. Durant la seva compareixença davant de la Comissió de sanitat, ha admès que la situació és diferent a cada comunitat autònoma –especialment a la de Madrid- i ha afirmat que preveuen que les UCI arribin al seu “màxim” uns dies després que baixi la corba: “A principis d’abril”.

illa també ha defensat les mesures adoptades fins ara i ha defensat que el govern espanyol ha pres mesures des del primer moment. “Fins i tot, per davant d’altres països”, ha remarcat.

“Les dades indiquen un canvi de tendència”, ha afirmat illa a l’inici de la seva intervenció a la Comissió de sanitat. El ministre ha posat les últimes dades d’afectats i decessos i ha detallat que del 28 de febrer al 16 de març era d’un creixement del 40% i que del 16 al 24 de març, la xifra s’ha situat en el 20%.

Admet que la situació es diferent a cada comunitat i afirma que les UCI arribaran al seu màxim a principis d’abril

“Això ens fa pensar que iniciem la fase d’estabilització”, ha dit. Tot i això, ha admès que el canvi serà diferent a cada comunitat però que, “de confirmar-se la tendència en nombre de casos, ens podríem estar acostant al màxim, al que es coneix com el pic de la corba”.

“Insisteixo, amb totes les precaucions”, ha afegit. Malgrat això, ha detallat que a la UCI la saturació màxima arribarà durant els primers dies d’abril, poc després que “baixi la corba” però que serà “de manera escalonada” a les diferents comunitats autònomes en funció de la seva afectació.

illa ha detallat durant el seu discurs les mesures adoptades pel govern i de les accions preses des que es va detectat el primer cas. En aquest sentit, ha defensat que s’ha actuat “des del primer moment” i que les mesures han seguit els criteris científics i també que s’ha pres d’acord amb les administracions autonòmiques.

“Espanya ha pres les mesures més dràstiques de distanciament i l’estat d’alarma abans que altres països, si atenem al nombre de casos, i hem posat tots les instruments de l’estat en la lluita”, ha dit. El ministre també ha assegurat que la situació està en constant “evolució” i que el virus “avança amb rapidesa”.

A més, ha insistit que l’increment de casos es va detectar el vespre de 8-M i ha advertit, de nou, que “venen dies durs” on “seguirà incrementant le nombre de casos”. Tot plegat, ha dit, es mantindrà fins que “arribem a la punta, però ningú, ningú, pot saber amb exactitud quan passarà això”.

Amb tot, ha tornat a apel•lar a la “unitat”. “Només anant de la mà aconseguirem frenar l’expansió en el menor temps possible”, ha insistit.


ACN Madrid

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments