fa 4 anys

Illa diu que el tancament de Madrid o Catalunya només hagués servit per frenar l’expansió del virus durant “dies”

Segons el ministre de Sanitat la pandèmia hauria “arribat igual” a altres zones de l’Estat

Segons el ministre de Sanitat la pandèmia hauria “arribat igual” a altres zones de l’Estat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que el tancament de Madrid o Catalunya en el primer moment d’aparició de casos només hagués servit per frenar l’expansió del coronavirus durant “dies”. Al final, segons el ministre, la pandèmia “hauria arribat igual” a la resta de territoris de l’Estat perquè “vivim al món en què vivim”. Ha fet aquestes manifestacions en resposta a una intervenció del diputat del BNG Néstor Rego, que li ha recordat que la suspensió de les classes a Madrid va ser l’espurna per la disseminació de casos de coronavirus al territori espanyol. Rego ha destacat també que el Cosell Superior d’Investigacions Científiques va emetre un informe previ a la crisi on recomanava que es limitessin els moviments a l’Estat.

Illa diu que la partida de tests defectuosa es va comprar a un proveïdor “nacional” i que complia els requisits

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, admet que es va adquirir una partida de tests defectuosa però diu que es va comprar a un proveïdor “nacional”, que els importava de la Xina, i que complia tots els requisits. A preguntes de l’oposició durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat, que la partida de 650.000 tests comptava amb la marca CE –un símbol de conformitat europea- i que no hi havia cap alerta de l’Agència de Medicaments Espanyola ni de cap europea en relació a aquest fabricant.

Illa ha dit que s’han tornat i s’ha exigit que els canviïn. El ministre ha assegurat també que el mercat “està boig” i que no hi ha suficient estoc per abastir la demanda que hi ha de material sanitari a nivell mundial.

En un comunicat, Sanitat ha detallat també que l’Institut Carlos III va analitzar la documentació aportada per l’empresa i que tan bon punt es va detectar que tenien escassa sensibilitat, es va ordenar que es retiressin. A més, asseguren que la operació no està relacionada amb la compra de material anunciada aquest dimecres pel ministre i que es va fer abans que les autoritats xineses –que avui han confirmat que Bioeasy, des d’on es van importar, no tenia llicència- facilitessin nous llistats dels seus proveïdors.


ACN Madrid

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments