fa 4 anys

EDITORIAL | I a sobre cobren els autònoms com si no passés res

Els autònoms han hagut d’abonar la quota com si l’últim mes haguessin pogut fer vida normal.

Els autònoms han hagut d’abonar la quota com si l’últim mes haguessin pogut fer vida normal.

Ahir els autònoms es van llevar amb el compte corrent aprimat, els hi havien cobrat la quota d’autònoms. La xifra, de lluny la més alta d’Europa, es paga religiosament cada mes encara que no ingressis ni un cèntim.

Si ja és difícil intentar engegar un negoci tenint la llosa de la quota al damunt, imagineu-vos com n’és de frustrant haver de pagar els autònoms aquests dies que el govern ha prohibit treballar. Com esperen que els treballadors per compte propi ingressin diners si l’economia s’ha paralitzat?

L’onada d’indignació s’ha fet notar però, com sempre en aquest col·lectiu desorganitzat, no s’ha respost de cap manera, s’ha pagat i abaixat el cap. Quan sorgirà el tan necessari sindicat de treballadors autònoms? Perquè cap sindicat (CGT, UGT, CCOO, Intersindical…) es fa seves les demandes d’aquest sector dels treballadors?

Ajudes a les grans empreses, misèries pels autònoms

Però la desigualtat més gran la trobem quan ens fixem en totes les eines que s’han posat a l’abast de les empreses i que afavoreixen a les més grosses. Ja s’han anunciat línies de crèdit assequible, també s’han permès els famosos ERTE i ara arriben les moratòries de treball.

Per molt que digui l’executiu “progressista”, aquestes mesures només afavoreixen a l’empresari que o es pot estalviar els sous directament o bé els pot pagar ara (que no hi ha feina) i que els treballadors facin les hores quan hagi passat la pandèmia. Tot molt socialista, sí.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments