fa 4 anys

Girona suspèn la 65a edició de la mostra ‘Temps de Flors’ pel coronavirus

La policia intensifica la mediació per conflictes veïnals i intervé en dos “casos greus” de violència domèstica

La policia intensifica la mediació per conflictes veïnals i intervé en dos “casos greus” de violència domèstica

Girona suspèn la 65a edició del ‘Temps de Flors’ pel coronavirus. El certamen, que s’havia de celebrar entre el 9 i el 17 de maig, omple la ciutat de muntatges florals i rep milers de visitants (l’any passat, 255.

000). L’alcaldessa, Marta Madrenas, diu que la decisió “s’ha pres de manera consensuada” amb els organitzadors i que és “l’actitud més assenyada”.

“Ara la prioritat és lluitar contra els contagis”, subratlla. D’altra banda, Madrenas ha explicat que Salut ja ha escollit un hotel a la ciutat per si cal convertir-lo en hospital -tot i que no ha dit quin- i que la Policia Municipal ha intensificat la mediació per conflictes veïnals derivats del confinament i han intervingut en “dos casos greus” amb detinguts per violència domèstica.

La policia intensifica la mediació per conflictes veïnals i intervé en dos “casos greus” de violència domèstica

Girona, Temps de Flors’ no se celebrarà aquest 2020. L’ajuntament de Girona i l’organització han decidit suspendre la mostra pel risc de la covid-19 i perquè, d’aquí a un mes i escaig –quan hauria de començar- tampoc se sap quina situació hi haurà ni s’hi s’haurà aconseguit revertir la corba de contagis.

El ‘Temps de Flors’ és l’aparador turístic més gran de la ciutat, que deixa milions d’euros d’impacte econòmic. L’any passat, la mostra va atreure 255.

000 visitants i va repartir 171 muntatges florals en 137 espais de la ciutat. Aquest 2020, havia de celebrar-se entre els dies 9 i 17 de maig.

L’alcaldessa, en una compareixença telemàtica, ha explicat que la decisió de suspendre‘n la 65a edició s’ha pres de manera “consensuada” amb l’organització i les entitats que participen als muntatges. “És l’actitud més assenyada; no podem posar en risc les persones que l’organitzen ni els visitants, perquè hi ha molta aglomeració de persones”, ha subratllat Madrenas, lligant-ho amb la incertesa per si a principis de maig ja s’haurà aixecat o no el confinament.

“Ho fem per un exercici de responsabilitat; ara la nostra prioritat és la lluita contra els efectes de la malaltia i el contagi”, ha dit l’alcaldessa de Girona. I hi ha afegit: “És una decisió que lamentem, però també estem segurs que la ciutadania entendrà”, ha afegit l’alcaldessa.

Madrenas també ha avançat que els recursos que es destinaven al ‘Girona, Temps de Flors’ es destinaran ara a revertir els efectes de la pandèmia. “Especialment els econòmics, perquè un cop arribi la post emergència tindrem grans necessitats, i des de l’administració haurem d’ajudar a reactivar el teixit de la ciutat“, ha explicat.

Més mediació veïnalL’alcaldessa de Girona ha insistit a la ciutadania que s’està “en plena fase expansiva de la malaltia”, i que en els propers dies la situació “empitjorarà”. Per això, s’ha alineat amb el Govern a l’hora d’insistir en el “confinament global” i ha demanat a la ciutadania que es quedi a casa i s’autoprotegeixi.

Madrenas ha explicat que, durant l’última setmana, la Policia Municipal ha interposat 595 denúncies a persones que s’han saltat l’estat d’alarma pel coronavirus (de les quals, 74 d’elles tan sols ahir mateix). També ha dit que els agents han intensificat el patrullatge i que s’ha fet un reforç de la mediació per conflictes veïnals, que van apareixent a mesura avança el confinament (com ara queixes per sorolls o música).

A més, també ha informat que la Policia Municipal ha hagut d’intervenir en “dos casos greus” de violència domèstica en què s’ha hagut de protegir les víctimes. Tots dos, amb detinguts.

hotel-hospital i serveis funerarisL’alcaldessa també ha desvetllat que Salut ja ha escollit un hotel de la ciutat –tot i que no ha dit quin- perquè pugui reconvertir-se en hospital si calen més llits i els centres sanitaris se saturen. A més, ha reiterat que el consistori s’ha posat a disposició del Departament “per si calen fer ampliacions” de centres sanitaris “en altres equipaments”.

Madrenas també s’ha referit a la situació en què es troben els serveis funeraris a la ciutat. L’alcaldessa ha dit que arran de la covid-19 “estan ja superant la seva capacitat” i que des de l’ajuntament estan treballant “en noves mesures per donar-los suport”.

“Sobretot, ampliació d’espais”, ha concretat, recordant també que el Govern ha autoritzat poder incinerar els difunts durant les primeres 24 hores, i això redueix el temps per als sepelis i crematoris. “Però podria haver-hi acumulació, i s’està treballant perquè si això es dona, trobar espais perquè no passi”, ha dit Madrenas.

De moment, sense més restriccionsDurant la compareixença telemàtica, l’alcaldessa també ha explicat que de moment l’ajuntament no es contempla posar més restriccions (com ara fixar perímetres per sortir a passejar el gos o limitar el número de cops que es pot sortir a comprar per setmana). “Cada municipi té la seva idiosincràsia i no és convenient replicar fil per randa el que fan d’altres; de moment no ens ho plantegem, però també és cert que aquells qui surtin amb el gos han de fer un passeig curt, ràpid i no moure’s massa de l’entorn del municipi”, ha explicat Madrenas.

En cas de dubte sobre què es pot fer i què no, l’alcaldessa també ha demanat a la ciutadania que consulti la web municipal.Sobre restriccions, també ha dit que l’ajuntament no es contempla dictar toc de queda –com ha fet per exemple Perpinyà- perquè això escapa de les seves competències.

“Ni tan sols ho pot acordar el Govern de Catalunya; per això, fem aquesta petició constant, també des del món local, perquè el confinament sigui molt més estricte”. Per últim, Madrenas ha dit que les prioritats de l’ajuntament passen per garantir els “serveis bàsics” i donar atenció als més desvalguts i vulnerables (com menors que tinguin els dos pares ingressats o gent gran que no pot sortir a comprar).

Ha explicat que el telèfon d’informació ciutadana ha rebut gairebé 3.000 trucades d’ençà del 14 de març, que al menjador social del Mercadal per a sensesostre ahir es van servir 60 àpats (en dos torns de 30, per garantir les mesures de seguretat) i que s’espera que demà arribin els llits per poder confinar els sensesostre al pavelló de Palau-2.


ACN Girona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments