fa 5 anys

Gent de fora dels Països Catalans demana el vot per Puigdemont en un manifest

Diverses persones de fora dels Països Catalans han demanat el vot per Carles Puigdemont, candidat de JxCat-Lliures per Europa, a les eleccions europees de diumenge vinent. Han publicat un manifest titulat ‘Nosaltres, amb Puigdemont’ en què denuncien l’intent de la Junta Electoral espanyola de vetar Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Es tracta d’una web en català, castellà, gallec i basc gestionada per […]

Diverses persones de fora dels Països Catalans han demanat el vot per Carles Puigdemont, candidat de JxCat-Lliures per Europa, a les eleccions europees de diumenge vinent. Han publicat un manifest titulat ‘Nosaltres, amb Puigdemont’ en què denuncien l’intent de la Junta Electoral espanyola de vetar Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Es tracta d’una web en català, castellà, gallec i basc gestionada per […]

Diverses persones de fora dels Països Catalans han demanat el vot per Carles Puigdemont, candidat de JxCat-Lliures per Europa, a les eleccions europees de diumenge vinent. Han publicat un manifest titulat ‘Nosaltres, amb Puigdemont’ en què denuncien l’intent de la Junta Electoral espanyola de vetar Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

Es tracta d’una web en català, castellà, gallec i basc gestionada per JxCat que cerca adhesions, donacions i gent que vulgui fer de voluntària. S’hi pot afegir tothom, independentment del lloc de residència

Aquestes eleccions s’han convertit en un plebiscit entre la democràcia o l’autoritarisme. Per això defensem i donem suport a la candidatura del president Puigdemont’, diu el manifest. També denuncia la repressió contra l’independentisme i apel·la als demòcrates espanyols i al respecte pel dret d’autodeterminació: ‘Puigdemont, Comín i Ponsatí representen la desfranquització d’Espanya per aconseguir que Espanya es comporti com una democràcia europea, i és per això que apel·lem a tots els demòcrates d’Espanya’.

Aquest és el manifest:

«Cap demòcrata pot tolerar que se li impedeixi tenir una llista electoral que els representi i a la que vulguin votar. La cosa ja no va d’ideologia, sinó de democràcia.

Davant de situacions extraordinàries cal reaccionar, la Junta Electoral Central (JEC) pretenia exloure, per raons polítiques, el cap de llista de Lliures per Europa (Junts), Carles Puidemont, i al número dos i tres de la llista, Toni Comín i Clara Ponsatí, de les eleccions europees, i això no es pot tolerar.

Cal determinar si estem a favor o en contra del “dret a tenir drets” i si aquesta categorització és també aplicable al president Puigdemont i als seus consellers o no.

Els drets humans i també els civils i polítics són patrimoni del conjunt de la societat i la seva defensa és obligació de tots. L’equidistància és complicitat i cap demòcrata hauria de ser còmplice d’aquests abusos. No existirà una societat igualitària, justa i democràtica si a tots no se’ns reconeixen i garanteixen els drets fonamentals.

El president Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han desafiat el règim del 78 como mai s’havia fet fins ara, posant damunt la taula acabar amb una transció inclonclusa.

Puigdemont, Comín i Ponsatí representen la desfranquització d’Espanya per aconseguir que Espanya es comporti com una democràcia europea, i és per això que apel·lem a tots els demòcrates d’Espanya.

Que Espanya respecti el dret a l’autodeterminació suposa que Espanya es comporta com una democràcia plena, i que altres nacions de l’Estat tinguin l’oportunitat futura d’exercir la seva sobirania i decidir lliurement el seu destí. I això és d’interès de tots es espanyols, no només dels catalans. Puigdemont, Comín i Ponsati estan defensant la democràcia a Espanya.

Impedir que el president Puigdemont i els consellers Ponsati i Comín es presentessin a las eleccions europees vulnera també el dret de tots els catalans i espanyols a votar lliurement a qui considerin oportú i afecta als drets de totes perquè estem davant d’unes eleccions que són circumscripció única i amb la intenció d’impedir que ni tan sols la llista que ells encapçalaven es puguessin presentar.

L’objectiu de la Junta Electoral Central era silenciar a una part important dels electors catalans i com a demòcrates ho hem de denunciar. Aquí la cosa ni va de candidats ni va de partits, simplement va de democràcia sí o democràcia no.

Nosaltres, com a ciudadans de l’Estat espanyol, hem decidit vèncer la por, vèncer la repressió i denunciar aquesta violació de drets fonamentals. Nosaltres defensem la llibertat.

Les eleccions europees són circumscripció única, qualsevol ciutadà de l’Estat, visqui on visqui, pot votar la llista del president Puigdemont, la candidatura de Lliures per Europa (Junts). Aquestes eleccions s’han convertit en un plebiscit entre la democràcia o l’autoritarisme. Per això defensem i donem suport a la candidatura del president Puigdemont, és qui més por els hi fa. Nosaltres, els ciutadans, podem donar veu al president Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsati amb els nostres vots.

És fonamental que tinguin veu a Europa, en el Parlament Europeu, per la dempcràcia, per la llibertat.»

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments