fa 4 anys

França es planteja repartir mascaretes gratis als ciutadans

França registra entre 400 i 500 focus actius de coronavirus i obliga a fer servir mascareta en espais tancats

França registra entre 400 i 500 focus actius de coronavirus i obliga a fer servir mascareta en espais tancats

França es planteja repartir mascaretes gratis als ciutadans davant la proliferació de brots de coronavirus, després que avui entrés en vigor l’obligatorietat del seu ús en llocs tancats.

El ministre de Sanitat, Olivier Véran, va anunciar que les persones han de portar-la en bancs, botigues i mercats tancats, l’incompliment del seu ús està castigat amb multes de 135 euros

L’ús de mascaretes es va generalitzar molt aviat a França. El govern va aconsellar el seu ús de manera sistemàtica. Comerços, bars, restaurants, bancs, oficines, institucions, usen sistemàticament les mascaretes, però … hi ha una certa liberalitat en l’ús particular. Aquest punt essencial: imposar el caràcter obligatori, des d’aquest dilluns.

La Federació Nacional del Comerç i la distribució es va afanyar a confirmar, dimecres passat, que totes les grans marques, cadenes i xarxes de distribució imposarien l’obligatorietat de la mascaretes per als seus empleats i clients. Ja era una pràctica acceptada i complerta abans de la decisió governamental, però és cert que bars, terrasses i comerços de proximitat (de carrer) han estat incapaços d’exigir a tots els seus clients l’ús de mascaretes.

No serà obligatori portar mascareta en els espais públics a l’aire lliure, és a dir al carrer, els parcs, el mar, les platges o en camins i senders. Més enllà de la qüestió de les mascaretes i atès que hi ha un augment de nous casos de coronavirus, de focus i també de el nombre de consultes i d’ingressos en les unitats de cures intensives, el ministeri de salut francès recorda que per limitar els riscos d’un rebrot s’han reforçat les mesures de prevenció.

S’han ampliat els tests (hi ha 700.000 setmanals disponibles, per a una població de 67 milions de persones) per tal d’adoptar “una actitud més ofensiva a la recerca de portadors de virus”, simptomàtics o no. A la regió de París s’ha iniciat una campanya de proves víriques per a més de 1,3 milions de persones. França registra un total d’uns 175.000 casos de la COVID-19 i més de 30.000 defuncions

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments