fa 4 anys

Firma la petició per tancar les fronteres de Catalunya

Firma el manifest que demana a la Generalitat que prengui les mesures necessàries i l’insta a tancar les fronteres desobeint al govern espanyol.

Firma el manifest que demana a la Generalitat que prengui les mesures necessàries i l’insta a tancar les fronteres desobeint al govern espanyol.

Primàries de Catalunya ha fet públic un manifest que demana al govern de la Generalitat que prengui les mesures necessàries i posi les eines oportunes perquè els ciutadans de Catalunya puguin complir les ordres de confinament total del país. Pràcticament s’ha arribat a les cent mil signatures en menys d’una setmana. Els signants volen que el govern prengui les seves pròpies decisions i facin cas dels experts per frenar el coronavirus.

També evidencia que només el confinament total i el tancament de ciutats han estat les solucions que han funcionat a Wuhan i a Milà. Així doncs demana que el govern faci cas de les ordres de Quim Torra, ja que tant el Comitè d’Emergència espanyol com l’executiu espanyol no estan aplicant mesures suficients per evitar l’avenç del virus.

Finalment demana que el govern català no es subordini a l’espanyol i compleixi les recomanacions d’experts i professionals sanitaris. Aquests demanen un confinament total i el tancament perifèric de Catalunya, restringint la lliure circulació de les persones per no posar en risc els territoris menys afectats pel COVID-19.

Llegeix el manifest sencer de Tanquem Catalunya

Compartint l’angoixa dels catalans per la crisi sanitària de la Covid-19, l’orgull cap a tots els professionals de la sanitat del nostre país, la indignació envers un govern espanyol del tot irresponsable i la frustració cap a un Govern català encotillat dins la gesticulació buida,

Des de Primàries Catalunya manifestem:

Que l’objectiu polític d’aquesta crisi implica gestionar de la manera més eficient possible el contagi, que es preveu que serà molt ampli entre la població adulta. Per mitjà d’un confinament intel·ligent i solidari, el que les decisions dels governs i les accions de la ciutadania poden aconseguir és evitar el col·lapse dels hospitals.

És per aquest motiu que demanem fermament al Govern de Catalunya que prengui les mesures necessàries i posi les eines oportunes perquè els ciutadans de Catalunya puguin complir les ordres de confinament total del país, seguint allò que de manera oficial ha anunciat el president, Quim Torra, en conferència de premsa. Estem segurs que les paraules de l’executiu català, com el gest del president de no signar el comunicat conjunt del govern espanyol, no seran un mer simbolisme.

Per tant, instem la Generalitat de Catalunya a materialitzar la seva crítica de les decisions irresponsables de l’Estat espanyol en decrets i mesures que no només confinin Catalunya, sinó que assumeixin el tancament del país, com decreten de manera responsable altres països europeus com Alemanya o Dinamarca.

En aquest sentit:

  • Les experiències de la Xina i d’Itàlia han demostrat que cal un confinament sever i per territoris per frenar la corba de contagis i evitar el col·lapse del sistema sanitari.
  • Constatem que les xifres de morts a l’Estat espanyol poden superar les víctimes d’altres països en el mateix període de temps. Demanem restringir la lliure circulació a tot el territori per no posar en perill les zones menys afectades.
  • Donem suport a la petició d’experts catalans com el president del Col·legi de Metges de Catalunya, Jaume Padrós, i l’investigador Oriol Mitjà, que demanen la dimissió del comitè d’emergència espanyol per tots els errors comesos en les darreres setmanes.
  • Denunciem que, més enllà de l’estat d’alarma decretat per l’executiu espanyol –justificat, malauradament, en proclames patriòtiques d’unitat i no pas en un rigorós pla de contenció de la pandèmia–, l’Estat ha anunciat un pla totalment insuficient per evitar l’enfonsament de milers de petites i mitjanes empreses. En aquest sentit, volem destacar mesures com les de Dinamarca, que garantirà el pagament de tots els salaris a canvi de cinc dies de vacances; la prohibició d’acomiadaments a Itàlia, o les de França, on no es pagaran impostos ni de llum ni de gas.
  • Palesem la necessitat d’un Pla català de prevenció del rebrot de la crisi sanitària i econòmica. Un pla elaborat des de l’excel·lència científica que tenim al nostre país, juntament amb un govern de Catalunya disposat a actuar de manera sobirana i la participació del conjunt de la ciutadania: autònoms, petites empreses, organitzacions i entitats que coneixen les seves necessitats. El teixit productiu català sabrà afrontar la crisi i sabrà recuperar-se’n.
  • La irresponsabilitat del govern espanyol posa en perill la població; la subordinació del govern català, també. Revertim-ho!

Per tots aquests motius, els sotasignats exigim que, per la seguretat de tothom, el Govern de Catalunya concreti les mesures necessàries perquè les empreses i la ciutadania puguin complir les recomanacions dels experts i professionals sanitaris, que demanen un confinament intern total i el tancament perifèric de Catalunya.

Tanquem Catalunya.
Limitem els moviments interns.
Superem aquesta crisi amb responsabilitat.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments