fa 2 anys

EXCLUSIVA | Els de S’ha Acabat queden expulsats de la UPF

Centenars d’estudiants antifeixistes han fet fora els estudiants vinculats a l’associació “S’ha Acabat”.

Centenars d’estudiants antifeixistes han fet fora els estudiants vinculats a l’associació “S’ha Acabat”.

Article videos i fotografies de David Melero i Laura Luque

Aquest matí al campus universitari de la Pompeu Fabra ubicat a la Ciutadella centenars d’estudiants “antifeixistes” han expulsat i desmuntat la carpa de S’ha Acabat a crits, amb bengales i pots de fum acompanyats de cantarelles antifeixistes.

A quasi tres quarts de dotze un grup de més d’una setantena de persones s’ha agrupat davant la paradeta de S’ha Acabat demanant-los que abandonessin el seu acte a crits de “fora feixistes de la universitat”. De cop s’ha anat agrupament més gent i la tensió s’ha anat intensificant. Els han tret la carpa i els cartells i per últim els han tret la taula.

Els han rodejat lentament i de forma pacífica alertant-los que havien d’abandonar el campus, ja que “el feixisme i l’extrema dreta no té cabuda a la universitat” asseguraven amb crits. Els han titllat de feixistes per les seves vinculacions i avinences amb el grup parlamentari de Vox on ja anteriorment s’han vist imatges que els relacionen.

Tot seguit els han acompanyat a marxar indicant-los la sortida i amb un cordó, empenyent-los cap a fora.

El vicerector Pablo Pareja i el professor Mariano Torcal han estat allà tota l’estona per mirar de “mediar la situació” i evitar problemes majors. En tot moment, els membres de l’entitat espanyolista de S’ha Acabat s’han mostrat tranquils, de fet en bastants moments somreien i no aparentaven nervis o neguit. Alguns dels antifeixistes anaven dient en tot moment per l’altaveu o amb crits “no els pegueu”, “que ningú els toqui, per això somriuen i vacil·len, és la imatge que volen i no la tindran, els expulsarem pacíficament”. Un cop a l’entrada principal els han expulsat mentre ells empenyien negant-se i buscant la confrontació.

Finalment, han marxat fora del campus acompanyats per personal de seguretat. Ha sigut quan ha aparegut el diputat de VOX “Ignacio Garriga” i ha saludat als membres de S’ha Acabat. Posteriorment, ha entrat a conversar amb el vicerector de la universitat Pablo Pareja demanant explicacions de perquè no s’havia permès l’acte de S’ha Acabat i s’ha vulnerat el seu dret a expressar-se.

Mès tard el grup parlamentari de Ciutadans tambè s’ha apropat per donar suport a l’entitat de S’ha Acabat. Han topat amb un jove i Carlos Carrizosa l’ha sermonejat.

I aquí adjuntem galeria de fotografies 👇

[Seguim ampliant l’article]

Agraïm la difusiò de l’article a les vostres xarxes i Whatsaap. Gràcies per llegir i confiar en el fotoperiodisme proper i de carrer.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
4 8 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fck Em
Fck Em
2 years ago

En realitat ja ténen el que volien, surten a les notícies sense que els hi passi res. Els feixistes no entenen res que no s’expliqui a cops i sang. Tant pacifisme farà ben poc per enviar-los a les coves de les que han sortit. S’ens pixen a la cara i els hi demanem amablement que marxin? Va home va.