fa 1 any

Pendents de l’evolució de la gota freda a Catalunya

Les comarques que poden veure’s més afectades durant la setmana són les de litoral i prelitoral. Els ruixats poden tenir més força dimarts a la nit i dimecres.

Les comarques que poden veure’s més afectades durant la setmana són les de litoral i prelitoral. Els ruixats poden tenir més força dimarts a la nit i dimecres.

Des de dilluns l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) està en alerta i a l’espera del que es coneix com a DANA. Aquesta gota freda consisteix en una depressió aïllada en alts nivells que com a conseqüència provoca un temps inestable. Segons  l’Aemet s’esperen “Fortes precipitacions, ocasionalment molt fortes, vents intensos i mal estat del mar, durant diversos dies”.

Catalunya gota freda
Mapa de l’arribada de la gota freda a Catalunya

Des del Meteocat estan pendents de l’evolució de la gota freda a Catalunya. Les comarques que poden veure’s més afectades durant la setmana són les de litoral i prelitoral. Els ruixats poden tenir més força dimarts a la nit i dimecres, cosa que pot produir nous incidents relacionats amb les pluges a les zones de la Costa Brava i el Garraf. Tampoc no es descarta que altres províncies del sud-est Península s’hi vegin afectades, però en menor mesura.

Des de la matinada del diumenge al dilluns a diverses localitats catalanes s’han recollit entre 50 i 60 litres per metre quadrat. Entre elles les comarques del Garraf i el Baix Llobregat, destacant negativament les inundacions que han patit a Castelldefels i Gavà.

La formació de la primera gota freda de setembre va provocar que la matinada de dilluns el 112 rebés 209 trucades per incidències relacionades amb les fortes pluges. Dilluns al matí però, Protecció Civil va decidir desactivar el pla Inuncat. Tot i això van avisar que a mesura que avanci la setmana el risc de ruixats persistirà. Tot i això recalquen que les pluges seran més disperses.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments