fa 3 anys

Evita rebre per sempre més propaganda electoral espanyola fent un petit tràmit

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) espanyol és l’òrgan encarregat del cens electoral a l’estat espanyol. Com a tal, cedeix les dades d’aquest cens als partits polítics perquè facin enviament de la propaganda electoral cada cop que hi ha uns comicis. Recentment s’ha posat a disposició dels ciutadans un web que permet evitar que es comparteixin les […]

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) espanyol és l’òrgan encarregat del cens electoral a l’estat espanyol. Com a tal, cedeix les dades d’aquest cens als partits polítics perquè facin enviament de la propaganda electoral cada cop que hi ha uns comicis. Recentment s’ha posat a disposició dels ciutadans un web que permet evitar que es comparteixin les […]

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) espanyol és l’òrgan encarregat del cens electoral a l’estat espanyol. Com a tal, cedeix les dades d’aquest cens als partits polítics perquè facin enviament de la propaganda electoral cada cop que hi ha uns comicis. Recentment s’ha posat a disposició dels ciutadans un web que permet evitar que es comparteixin les dades del cens i així no haver de rebre la ingent quantitat de sobres i paperetes electorals.

Ahir el web va estar col·lapsat durant tota la tarda per l’allau de ciutadans que no volen rebre més propaganda electoral. L’INE ha posat com a data límit el 6 d’octubre, quan es tancarà el cens per les pròximes eleccions estatals espanyoles, per poder modificar les dades del cens o evitar rebre els programes dels partits polítics a casa. Si el tràmit es realitza després d’aquesta data, el ciutadà deixarà de rebre la propaganda política als següents comicis.

Com fer el tràmit per no rebre mai més propaganda electoral

Evitar rebre propaganda electoral per totes les futures eleccions a l’estat espanyol és un tràmit senzill i que es pot fer en pocs minuts. Per autentificar a la persona és necessari l’ús d’un certificat digital del Ministeri de Política territorial i Administracions Públiques espanyol (el podeu obtenir aquí) o del sistema Cl@ve del Ministeri d’Hisenda Espanyol (el podeu obtenir aquí).

Un cop s’ha accedit amb qualsevol dels dos certificats apareixerà una pantalla amb les dades del cens del ciutadà. A sota de les dades ens preguntarà si volem ser exclosos de les còpies del cens que s’envïin als partits polítics i només farà falta prémer el botó de Enviar sol·licitud. Un cop fet això ens mostrarà un justificant de l’acció que acabem de fer, aquest justificant es pot desar o imprimir. Podeu accedir al formulari prement l’enllaç que us mostrem a continuació:

Eliminat del cens electoral dels partits polítics prement aquí

La propaganda electoral costa més de 50 milions

L’estat espanyol es veu abocat a les quartes eleccions en quatre anys. Deixant de banda la crisi i la inestabilitat política que això suposa (i que els mitjans de comunicació espanyols no deixen d’amagar) cada sufragi té un cost d’entre 150 i 180 milions de l’erari públic, Això significa que s’ha gastat la frívola quantitat de 720 milions d’euros públics en eleccions. El 30% d’aquest pressupost, 216 milions, es destina a la propaganda electoral.

A tot cal sumar-hi l’ús indiscriminat del paper i del plàstic en un moment en què estem esgotant cada cop més ràpid els recursos naturals del planeta. Molts grups ecologistes s’han sumat a la crítica d’aquest sistema arcaic de propaganda electoral en ple segle XXI. L’era de la informació i de les telecomunicacions ha arribat per tothom menys a l’estat espanyol que evita avançar en temes de vot electrònic. La Generalitat ha creat l’IdentiCAT que, segons la conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública, podria arribar a servir per votar.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments