fa 1 any

Estudiants es mobilitzen contra l’encobriment de la UAB a un professor acusat d’assetjament sexual

La plataforma Vet Encobreix acusa el deganat d’encobriment i immobilisme i demana la seva dimissió

La plataforma Vet Encobreix acusa el deganat d’encobriment i immobilisme i demana la seva dimissió

Per Laura Luque, Marc Asensio i David Melero

Una grup d’estudiants de diferents carreres es reuneixen davant del rectorat per protestar contra la gestió de la UAB en el cas del professor J.L.O. que, segons va dictaminar una investigació interna, va assetjar sexualment de diverses estudiants. La concentració, convocada per la plataforma Vet encobreix, s’ha mobilitzat arreu de la Universitat amb consignes feministes i reclams que exigeixen depuració de responsabilitats. Ja fa dos anys que les estudiants van activar el protocol contra l’acusat, però aquest continua formant part del professorat de la Universitat i impartint conferències amb el prestigi intacte.

Els fets venen de lluny, la primera mesura va tenir lloc anys enrere i no va anar més enllà d’un toc d’atenció per part de la facultat, però l’avís no va servir de res. Pels voltants de l’abril del 2021, el nom d’aquest professor tornava a ressonar entre les estudiants de la facultat: havia tornat a passar. Les alumnes es van organitzar i, de forma col·lectiva, van decidir contactar amb l’Observatori per a la Igualtat de la UAB, des d’on es va optar per l’aplicació d’un protocol que, segons assegura la plataforma, té moltes mancances. Denunciar per aquesta via implicava, entre altres coses, renunciar a l’anonimat, per tant, l’agressor podria saber des del primer moment qui l’havia denunciat.

L’alternativa que va oferir l’Observatori va ser demanar a la degana que activés ella mateixa el protocol, però des de l’equip del deganat els fets es van minimitzar. A la reunió, a la qual van assistir la Degana de la Facultat, la responsable d’Igualtat d’aquesta mateixa, un representant de Secretaria General i la directora de l’Observatori, el deganat va titllar els fets presentats de “rumorologia” i es va negar a activar el protocol. Després de llegir els testimonis de les dones que relaten les situacions d’assetjament, agressions verbals i intimidació, el deganat va transmetre a l’Observatori que eren les estudiants les que havien de “ser valentes” i activar el protocol elles mateixes. Finalment, una alumna es va veure obligada a denunciar ella mateixa el professor, per tal que aquest no tornés a quedar impune. No obstant això, de poc va servir aquest acte de valentia, el procés va culminar en l’obertura d’un expedient a J.L.O. La UAB continua sense poder dir que és una universitat lliure de professors que s’aprofiten de la seva situació de poder per agredir les seves alumnes.

Vet encobreix acusa el deganat de prioritzar la seva imatge a la seguretat i el benestar de les estudiants i demana la seva dimissió.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments