fa 5 anys

Estats Units guanya sense problemes a Tailàndia (13-0)

Els Estats Units, la gran favorita per emportar-se el mundial, va fer una carta de presentació molt bona 40 xuts en tot el partit dels quals 20 van anar a porteria. Les tailandeses per la seva banda no van poder fer res davant les nord-americanes que en tot moment van dominar el partit. Només començar […]

Només començar el partit, al minut 2 la portera Sukanya Chor Charoenying va haver d’intervenir per evitar el primer gol estatunidenc. Però en el minut 12 de joc va arribar el primer gol. Alex Morgan va rematar una centrada dins de l’àrea establint així l’1-0.

Al minut 20 arribava el 2-0, Rose Lavelle amb un xut potent des de fora l’àrea aconseguia el segon gol.

Al minut 27 un xut llunyà per part de Rattikan Thongsombut, que blocava sense cap problema la portera Alissa Naeher. Però això només va ser un miratge perquè en el minut 32 arribava el tercer gol per part de les americanes, Lindsey Horan que en una jugada d’estratègia feia el 3-0 al marcador.

Així acabava la primera part del partit amb una selecció americana pressionant a dalt i fent bon joc i Tailàndia aguantant el que podia.

La segona part, es va notar el desgast físic de les jugadores tailandeses que no van poder fer res davant la superioritat americana.

I és que en 6 minuts Estats Units va fer 4 gols el primer d’ells al minut 50 Sam Mewis que amb un xut potent enviava la pilota al fons de la xarxa.

Al minut 53 Alex Morgan feia el cinquè en una jugada d’estratègia, pilota penjada a l’àrea que la jugadora americana només ha d’empentar la pilota.

Alex Morgan celebrant un dels 5 gols que va marcar. | Foto AFP

Les tailandeses no s’havien refet del gol que al minut següent els hi va caure un altre, aquest cop Sam Mewis que intercepta una pilota dins de l’àrea i batia la portera.

Al minut 56 arribava el setè gol Rosa Lavelle que a passada de Sam Mewis posava el 7-0 al marcador.

Per les tailandeses va ser un cop molt dur i no van poder fer res més que veure-les venir.

Durant els minuts següents la portera Sukanya Chor Charoenying va salvar la seva selecció en diverses ocasions però, no va poder fer res en el minut 74 quan Alex Morgan de nou aconseguia el 8-0 en un molt bon gol de la jugadora americana.

Les nord-americanes no afluixaven el ritme i al minut 79 arribava el novè gol per part de la capitana Megan Rapinoe en un contraatac marcava el 9-0.

Al 81 arribava el desè gol fet per Alex Morgan que rematava a l’escaire una passada de la capitana.

Les americanes no paraven d’atacar davant la passivitat tailandesa i al minut 84 Mallory Pugh posava l’onzè gol al marcador, una gran jugada personal, driblant la portera i marcant a plaer.

Al minut 87 Alex Morgan amb una gran jugada individual feia el seu repòquer i posava el marcador amb un 12-0 a favor de les americanes.

L’àrbitra en lloc d’assenyalar la fi del partit va afegir 3 minuts més, temps suficient perquè Carli Lloyd en el 92 establís el 13-0 definitiu.

Estats Units va fer gala del seu joc potent i va aprofitar el desgast físic de les tailandeses a la primera part, així comença l’aventura mundialista de les actuals campiones del món.