fa 4 anys

Els treballadors hauran de retornar els permisos retribuïts pel confinament total abans del 31 de desembre

El govern espanyol assegura que no acceptarà “cap mena de pressions” perquè “prioritza” l’interès general

El govern espanyol assegura que no acceptarà “cap mena de pressions” perquè “prioritza” l’interès general

Els empleats amb permís retribuït pel confinament total hauran de recuperar les hores abans del 31 de desembre. Així ho ha anunciat la ministra de Treball, Yolanda Díaz, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

La mesura no tindrà efectes sobre els empleats que facin teletreball, els afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), els subjectes a un procés d’incapacitat temporal o els que gaudeixin de permisos de maternitat o paternitat. L’executiu ha assegurat que no acceptarà “cap mena de pressions” per alterar el confinament perquè “prioritza” l’interès general per sobre del particular.

“No és moment de retrets ni enfrontaments estèrils”, ha afegit la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero.

El govern espanyol assegura que no acceptarà “cap mena de pressions” perquè “prioritza” l’interès general

La nova normativa afectarà els treballadors dels sectors no essencials durant “només” vuit dies feiners – nou, a Catalunya. Posteriorment, cada empresa haurà de pactar amb els treballadors la fórmula per tornar les hores pagades.

“Deixem un enorme marge a la negociació a cada companyia per acomodar de manera individual les sortides que vulguin adoptar”, ha explicat la ministra de Treball. En el cas que una companyia hagi presentat un ERTO de reducció de jornada, els empleats hauran d’acudir al premís retribuït per la resta d’hores.

Tot i aquesta nova normativa, les empreses podran continuar presentant ERTO, en cas que sigui necessari. “Totes les parts cedeixen, ningú perd drets”, ha reiterat Díaz.

L’entrada en vigor de la mesura preveu reduir la cobra de contagi del coronavirus i rebaixar les xifres de mobilitat. “L’objectiu és convertir l’activitat dels dies laborables en diumenges”, ha afirmat la ministra de Treball.

Preguntada reiteradament sobre el canvi en la postura del govern espanyol a l’hora de decretar la paralització de les activitats no essencials, Montero ha reiterat la importància de reduir el ritme de contagis. “En aquests quinze dies de confinament s’han observat diferències entre la mobilitat d’un dia feiner i el cap de setmana”, ha explicat.

En la mateixa roda de premsa, la també ministra d’Hisenda ha presentat un balanç sobre les actuacions del govern espanyol en “suport” a les comunitats autònomes. L’impacte estimat de les principals mesures aprovades per l’executiu és de 125.

000 milions d’euros. En matèria sanitària, el pressupost contempla la inversió de 1.

000 milions d’euros del Fons de Contingència per al Ministeri de Sanitat per a despeses extraordinàries, així com l’avançament de 2.867 milions de l’actualització de les entregues a compte.

A més, el govern espanyol ha destinat 30 milions a la investigació sanitària. Montero ha reconegut la dificultat del govern espanyol d’abastir-se de material sanitari i l’ha atribuït a una “escassetat” en el mercat.

El ministeri de Sanitat ha comprat màscares a la Xina per valor de 628 milions d’euros i ha adquirit 1.539 equips de respiració assistida.

En total, hi ha més de 17,2 milions de material sanitari repartit entre les comunitats autònomes per fer front al “pic” de persones hospitalitzades i a la Unitat de Cures Intensives (UCI) que es preveu per les pròximes dues setmanes. En referència a possibles diferències en el confinament de les comunitats autònomes, Montero ha assegurat que el govern espanyol aplicarà “totes les mesures útils de manera homogènia”.

La portaveu ha assegurat que “no és moment per remarcar les diferències” i ha apel·lat a la unitat d’acció.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments