fa 6 anys

Els partits polítics podran enviar propaganda electoral al mòbil sense el teu consentiment

Tots els grups polítics impulsen una nova Llei de Protecció de Dades que els permetrà enviar propaganda electoral sense consentiment a qualsevol ciutadà i per qualsevol mitjà de comunicació directa. Això inclou per exemple missatges de WhatsApp, correu electrònic o comunicacions personals en xarxes socials. Per a aquesta pràctica “podran utilitzar dades personals obtingudes en […]

Tots els grups polítics impulsen una nova Llei de Protecció de Dades que els permetrà enviar propaganda electoral sense consentiment a qualsevol ciutadà i per qualsevol mitjà de comunicació directa. Això inclou per exemple missatges de WhatsApp, correu electrònic o comunicacions personals en xarxes socials. Per a aquesta pràctica “podran utilitzar dades personals obtingudes en […]

Tots els grups polítics impulsen una nova Llei de Protecció de Dades que els permetrà enviar propaganda electoral sense consentiment a qualsevol ciutadà i per qualsevol mitjà de comunicació directa. Això inclou per exemple missatges de WhatsApp, correu electrònic o comunicacions personals en xarxes socials. Per a aquesta pràctica “podran utilitzar dades personals obtingudes en pàgines web i altres fonts d’accés públic”, diu la llei, cosa prohibida per a altres organismes o empreses amb fins comercials.

A més, la llei que aquest dimarts arriba al Senat per a la seva aprovació permet segons l’articulat “la recopilació de dades personals relatives a les opinions polítiques de les persones”, és a dir, la confecció i explotació electoral de perfils ideològics i personals de qualsevol ciutadà.

Cap partit s’ha oposat: el text arriba al Senat després d’aconseguir el suport unànime de tots els partits al Congrés i, segons l’expressat pels portaveus de cada grup, la Llei de Protecció de Dades tornarà a aconseguir el mateix consens a la cambra alta.

Aquest és el text de la disposició final tercera de la nova LPD, que canvia la regulació de la propaganda electoral:Artículo 58 bis. Utilización de medios tecnológicos y datos personales en las actividades electorales.

1. La recopilación de datos personales relativos a las opiniones políticas de las personas que lleven a cabo los partidos políticos en el marco de sus actividades electorales se encontrará amparada en el interés público únicamente cuando se ofrezcan garantías adecuadas.

2. Los partidos políticos, coaliciones y agrupaciones electorales podrán utilizar datos personales obtenidos en páginas web y otras fuentes de acceso público para la realización de actividades políticas durante el periodo electoral.

3. El envío de propaganda electoral por medios electrónicos o sistemas de mensajería y la contratación de propaganda electoral en redes sociales o medios equivalentes no tendrán la consideración de actividad o comunicación comercial.

4. Las actividades divulgativas anteriormente referidas identificarán de modo destacado su naturaleza electoral.

5. Se facilitará al destinatario un modo sencillo y gratuito de ejercicio del derecho de oposición.

Amb l’entrada en vigor del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) europeu es van prohibir aquestes pràctiques per a les comunicacions comercials de les empreses. Amb aquesta modificació del règim electoral, els partits polítics afegeixen una excepció en la legislació espanyola a la seva mida (propaganda política en període electoral) i escapen al veto del RGPD.Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments