fa 5 anys

Els Mossos es preparen per aturar el ‘Tsunami Democràtic’

La policia diu estar preparada però creu que pot acusar el desgast i la manca de recursos si les protestes s’eternitzen. I aquest és just l’escenari que anuncia Tsunami Democràtic.

La policia diu estar preparada però creu que pot acusar el desgast i la manca de recursos si les protestes s’eternitzen. I aquest és just l’escenari que anuncia Tsunami Democràtic.

Queden pocs dies per conèixer la sentència del “procés” i el Tsunami Democràtic està preparat per mobilitzar a la ciutadania de forma immediata i prolongada en el temps. Un dels grans temors dels Mossos davant les mobilitzacions per la sentència del Procés és que es perllonguin en el temps. La policia està preparada per afrontar jornades puntuals de tensió tals com talls de carreteres, ocupació d’edificis públics, manifestacions multitudinàries, però creu que pot acusar el desgast i la manca de recursos si les protestes s’eternitzen. I aquest és just l’escenari que anuncia Tsunami Democràtic.

Mossos preparats però atemorits

Un dels màxims temors dels Mossos per aquest mes, per no dir el més gran, és la reacció a la sentència, que està prevista per als pròxims dies, i que resulta imprevisible en tots els sentits. D’una banda, des del cos policial s’assegura que no hi ha cap temor pel que fa als actes que organitzin tant l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) com Òmnium Cultural ja que solen ser actes pacífics i sense incidents.

No obstant això, hi ha els Comitès de Defensa de la República (CDR). El portaveu de USPAC va admetre al diari ‘La Razón’ que: «Tenim por de les reaccions després de la sentència».

Dispositiu Minerva en marxa

El dispositiu policial Minerva està actiu des de dimarts. Implica, entre altres coses, que tots els agents de la Brigada Mòbil (els antiavalots) treballen.

La direcció dels Mossos va batejar aquest pla operatiu amb el nom de Minerva, que complementa el dispositiu Àgora, el que es va activar en motiu dels atemptats i que blinda edificis i punts d’interès. De fet els dos plans es complementen, el que es pretén és que els agents de tots dos dispositius tinguin comunicació i estiguin coordinats.

L’objectiu és “garantir la seguretat i el desenvolupament normal dels esdeveniments”. Els Mossos preveuen “extremar les mesures de prevenció i reacció per assegurar el funcionament normal de l’activitat ordinària a Catalunya”.

El disseny i posada en marxa del pla operatiu va coincidir amb les accions dels CDR durant la Setmana Santa de 2018 desmuntant els peatges, o les mobilitzacions a l’estació de Sants i els talls de diverses carreteres.

A l’espera de conèixer el suport popular real a les iniciatives de Tsunami, si les protestes s’allarguen fins i tot el pla Minerva pot quedar-se curt.

El nou director dels Mossos: compromès a complir la llei i les decisions judicials

El nou director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, es compromet a un “escrupolós compliment de la legislació” i “de les funcions de policia judicial”, conscient de la “excepcionalitat de les dificultats que estem vivint”, situació que vol afrontar amb “serenitat”.

En una carta adreçada aquest dijous als agents dels Mossos, Ferrer ha ressaltat “l’esforç” que ha fet el cos al llarg dels anys per “arribar a on som avui”.

Més de 50.000 inscrits al canal de difusió del Tsunami Democràtic

El canal de Telegram del Tsunami segueix creixent a un ritme espectacular i ja ha assolit la xifra de 50.000 inscrits (i augmentant). A través del canal de Telegram el Tsunami emetrà informació en temps real per a coordinar les accions de resposta a la sentència.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments