fa 3 anys

Els Mossos d’Esquadra alerten d’una tipologia d’estafa de falses comandes de material sanitari a residències de gent gran

S’investiguen diverses trucades on es sol·liciten pagaments per rebre material sanitari vinculat amb la Covid-19 que mai no arriba tot i haver fet el pagament corresponent

S’investiguen diverses trucades on es sol·liciten pagaments per rebre material sanitari vinculat amb la Covid-19 que mai no arriba tot i haver fet el pagament corresponent

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra alerten  d’una tipologia d’estafa a partir de diversos casos que han tingut lloc en residències per a la gent gran de Barcelona i de la seva àrea metropolitana, que consisteixen en la recepció de trucades on es sol·licita el cobrament d’un pagament pendent per una compra de material sanitari relacionada amb la covid-19.

La manera d’actuar dels estafadors sempre segueix un mateix patró:  les trucades es fan en absència dels gerents o directors  de les residències i quan al capdavant dels centres hi ha d’altres treballadors. Aleshores la persona que truca es fa passar per un càrrec vinculat a l’administració o alguna entitat o organització de l’àmbit de la salut i els expliquen que rebran una comanda amb un equipament específic per fer front  a la covid-19. Durant les trucades els estafadors deixen clar que ja han parlat amb els responsables de la residència per donar versemblança a la posada en escena.

En tot moment els delinqüents juguen amb dos factors importants: d’una banda amb la necessitat d’obtenir material disponible per fer front a la pandèmia i, per altra banda, amb les conseqüències en forma de sancions econòmiques si no es fa el pagament de la suposada comanda de material.

En tots els casos qui truca diu ser un càrrec d’algun organisme de salut rellevant en contacte en aquell moment amb la persona que dirigeix la residència i que ha autoritzat el pagament pendent que s’acaba fent, generalment, a través d’aplicacions d’enviament de diners a l’estranger.

 Els Mossos d’Esquadra alerten a través de les xarxes socials que no es facin  mai pagaments sense haver fet prèviament les màximes comprovacions, tant pel que fa a autoritzacions com pel que respecta a les necessàries verificacions i recorden que, davant del dubte,  no es satisfaci cap pagament.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments