fa 1 any

Els militars de la caserna del Bruc rifen els serveis d’una prostituta per recaptar diners

Ahir dilluns 6 van realitzar el sorteig per estar amb la prostituta i ja s’ha dit el guanyador.

Ahir dilluns 6 van realitzar el sorteig per estar amb la prostituta i ja s’ha dit el guanyador.

Una exclusiva d’en Pol Cartié per al Diari Ara en què l’Alerta Canal ha tingut accés en primícia. Portada de Pol Cartie

El passat 22 de novembre, un caporal i un sergent van proposar a la resta d’integrants d’una de les companyies de fusells participar en un sorteig dels serveis d’una prostituta. Es tracta de militars del regiment I/63 de la Caserna del Bruc de Barcelona que, oferint els serveis d’una “dama de companyia”, tal com anuncien en un cartell a la cantina, volien recaptar diners pel dia de la Immaculada Concepció, patrona d’infanteria. Al xat del regiment, conformat per 70 militars, els missatges —als quals l’Alerta Canal ha tingut accés— són més explícits i degraden la noia amb comentaris masclistes: “té penis segur”, deia un militar. “Doncs està més bona que alguna que m’he follat jo amb vagina”, respon un altre. 

Al xat no hi ha ni capitans ni coronels, però sí comandaments: el rang més alt són els sergents. Tothom que aportava 25 euros per al sopar previst per aquest dijous vinent entrava al sorteig, pagant 3 euros també es podia obtenir una butlleta i qualsevol militar que volgués tenir més opcions de guanyar, havia  d’afegir un euro per comprar noves participacions: el total eren 52 butlletes. Al xat oficial de la companyia es van enviar fotografies de la noia, així com els serveis que s’oferien. “Jo vull 30 participacions”, comentava un integrant del grup”. Això no val 50 euros”, responia un altre. “Jo en vull 50 més, aquell dia follo o follo”, comentava un militar. “Casos estranys”, especificava un dels organitzadors, “que es dirigeixin a mi personalment i se’ls ajusta preu per dia i puta”.

“Estan promovent la prostitució dins d’una caserna militar”, lamenta un dels integrants del regiment, que en veure aquest desgavell, va optar per acudir a la premsa. Diversos militars han confirmat l’existència d’aquest sorteig i les bromes que fan alguns companys sobre aquest i la mateixa noia. Asseguren que els que promouen la prostitució no són majoria, però que la resta d’integrants tenen por d’alçar la veu: “Ningú s’atreveix a dir res, perquè t’assenyalen, ets l’estrany, el roig…”, argumenta un soldat que qualifica d’”indignant” que es fomenti “aquesta xacra” des d’una institució que, considera, hauria de ser modèlica. “Això va sobrepassar tots els meus límits ètics”, conclou. Explica que desconeix si el capità està assebentat de la situació, però que, en veure que ningú de rang més elevat feia res, va decidir parlar amb la premsa. 

Masclisme dins de l’exèrcit

Aquests soldats saben que és arriscat denunciar això, però estan disposats a assumir el risc per “tenir la consciència tranquil·la” i motivar altres companys a parlar sense por per poder reformar l’exèrcit. “Els ciutadans es mereixen unes altres institucions públiques. Quan vam entrar a l’exèrcit érem conscients del tipus de gent que t’hi pots trobar, de les tradicions arcaiques que encara queden, però això era massa. Volem que la gent sàpiga el que passa en moltes casernes d’Espanya, perquè hi ha llocs on és pitjor, com a la Legión, i que en altres punts d’Espanya també surti gent a denunciar aquestes situacions, que s’atreveixin seguint el nostre exemple, i això porti les altes esferes a fer canvis”, argumenten els soldats, que consideren que una situació com aquesta evidencia que una part de l’exèrcit és “una manada en potència”.

Tot i que reduïda, al grup també hi ha presència femenina a qui aquesta situació afecta de manera directa per la seva condició de dona. “Què pensarà aquesta noia?”, es planteja un soldat. Aquest dijous està previst que els militars participin en la festa de la seva patrona, que ha d’acabar amb un sopar i begudes després d’una jornada d’esports. Els diners per muntar la festa dels soldats de la companyia es recollien en una caixa de munició. Els pagaments eren voluntaris i incloïen automàticament una participació pel sorteig de la prostituta, així que alguns membres indignats es van abstenir de pagar. En l’acte oficial previst per aquest dijous, un dels dies grans a la caserna del Bruc, hi haurà la presència de polítics, representants dels cossos policials i una autoritat militar de primer nivell. Dilluns hi va haver el sorteig per estar amb la prostituta.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments