fa 4 anys

Els joves es perceben a ells mateixos com un dels principals agents de contagi de la covid-19

Creu Roja i Govern reparteixen 48.000 mascaretes entre el col·lectiu en el marc d’una campanya de sensibilització

Creu Roja i Govern reparteixen 48.000 mascaretes entre el col·lectiu en el marc d’una campanya de sensibilització

Els joves es perceben a ells mateixos com un dels principals agents de contagi de la covid-19. Així ho ha constatat el Govern de la Generalitat en el transcurs d’una campanya de sensibilització en el marc de la qual ha informat a més de 76.000 joves a peu de carrer, a través de informadores mitjançant enquestes.

La iniciativa, que l’executiu català ha fet en col·laboració amb la creu roja i que té l’objectiu de prevenir el coronavirus en l’oci nocturn, ha permès observar també que els joves prenen consciència sobre l’ús correcte de la mascareta conforme avancen les setmanes.

La campanya, promoguda pel Departament de Presidència, vol arribar a 95.400 joves.

Creu roja i Govern reparteixen 48.000 mascaretes entre el col·lectiu en el marc d’una campanya de sensibilització

De moment, durant l’acció s’han distribuït més de 48.000 mascaretes.

La campanya del Govern de sensibilització dels joves per prevenir els contagis de la covid-19 en l’oci nocturn ha observat fins ara 76.185 persones joves, 50.

867 de les quals les ha sensibilitzat per tal de prevenir els contagis entre aquest col·lectiu. El total de persones sensibilitzades representa un 66,77% de les observades.

Es tracta d’una campanya promoguda pel Departament de la Presidència que duu a terme la creu roja. Va començar el 5 d’agost i està previst que s’allargui fins al 15 de setembre, coincidint amb el període estival i de vacances de la majoria de joves.

Fins ara s’han fet 13.400 intervencions a peu de carrer per donar indicacions als joves a l’hora de prevenir els contagis com ara col·locar-se correctament la mascareta, mantenir la distància de seguretat o fer un bon rentat de mans.

Així mateix, durant l’acció s’han distribuït 48.384 mascaretes.

Segons els impulsors de la campanya, conforme avancen les setmanes els joves prenen consciència sobre l’ús correcte de la mascareta. Del total de les persones observades la primera setmana, un 37,03% la portaven ben posada, mentre que la darrera setmana, el percentatge ha ascendit fins al 49,6%.

A banda, els informadors fan un qüestionari a les persones sensibilitzades per copsar la percepció del risc i resoldre dubtes sobre la covid-19. Entre diversos temes, es pregunta qui contagia més el coronavirus.

En aquest sentit, la majoria creuen que són els mateixos joves els principals portadors.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments