fa 4 anys

Els hospitals Vall d’Hebron, Sant Pau i Mar tindran 300 UCI més i 315 llits en poliesportius propers

Ja s’han habilitat 500 places d’hotels per a pacients lleus i 300 més per al descans de sanitaris

Ja s’han habilitat 500 places d’hotels per a pacients lleus i 300 més per al descans de sanitaris

Tres dels quatre grans hospitals de Barcelona creixeran en els propers dies amb noves places d’UCI i més llits d’hospitalització, alguns dels quals en pavellons esportius propers. En concret, els hospitals Vall d’Hebron, Sant Pau i del Mar tindran unes 300 places d’UCI més, a banda d’uns 660 llits d’hospitalització més, 315 dels quals estaran als pavellons Olímpic, Guinardó i Claror-Marítim, respectivament.

L’Hospital Clínic encara està buscant un lloc proper. A més, ja hi ha 500 places habilitades en tres hotels per a pacients lleus, 129 de les quals ja estan ocupades, i també hi ha unes 300 places hoteleres destinades als sanitaris que no puguin o no vulguin tornar a casa.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han anunciat l’acord entre les dues administracions, que es podria ampliar a altres municipis, davant dels dies complicats que es preveuen. En una primera fase es podrien arribar a habilitar 600 llits als pavellons.

Ja s’han habilitat 500 places d’hotels per a pacients lleus i 300 més per al descans de sanitaris

L’Ajuntament de Barcelona proveirà la logística i el material per poder medicalitzar els centres i el Consorci Sanitari de Barcelona s’encarregarà del personal sanitari i del criteri assistencial.Bombers de Barcelona, amb el suport de Metges sense Fronteres, ha començat les tasques d’instal·lació d’un primer Pavelló Salut al CEM Olímpic Vall d’Hebron que doni suport a l’Hospital Vall d’Hebron, que podrà entrar en funcionament a principis de la propera setmana i serà el primer dels tres.

Bombers de Barcelona seran els encarregats de transportar pacients, material mèdic i medicaments, mentre que Catsalut s’encarregarà de la gestió del personal sanitari i del criteri assistencial.D’altra banda, els equips de sistemes d’informació dels hospitals, l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona i el CTTI de la Generalitat estan treballant perquè els quatre pavellons disposin de connectivitat tecnològica amb les històries clíniques hospitalàries, així com wifi ciutadà pels malalts ingressats.

El dispositiu Pavelló Salut se suma a les diferents iniciatives de suport als centres sanitaris de la ciutat, com Hotel Salut, que habilitarà més de 200 habitacions de tres hotels de la ciutat per atendre pacients amb simptomatologia lleu o assimptomàtics, pacients autònoms o aquells que no poden fer l’aïllament a casa per dificultats del seu entorn. Hotel Salut assegurarà l’aïllament i permetrà reduir la saturació als hospitals i centres d’atenció intermèdia.

A més, s’habilitaran hotels propers als quatre grans hospitals per descans i suport al personal sanitari. Aquesta iniciativa s’ha desplegat amb la col·laboració del Gremi d’Hotels de Barcelona.

Com ha explicat Colau, l’Ajuntament s’ha “reorientat” totalment a gestionar la crisi sanitària i “humanitària”, com diu Vergés, i per això ha creat, dins del Consorci de Salut de Barcelona, una oficina tècnica al parc sanitari Pere Virgili amb cinc gerents i una quinzena de tècnics per buscar possibles ubicacions a futures places hospitalitzades, que podrien arribar a les 3.000.

“Ens volem preparar per al pitjor escenari, no ens ho haguéssim imaginat mai”, ha admès Colau.A banda d’aquests llits hospitalaris en pavellons i hotels, el projecte per duplicar les capacitats de les UCI i fins i tot arribar a triplicar-les en les properes setmanes segueix endavant.

A l’Hospital del Mar s’han habilitat 42 noves places d’UCI i 227 places ordinàries; al Vall d’Hebron hi h 196 noves places d’UCI; i al Sant Pau, 120 llits ordinaris i 60 d’UCI més. Així, hi haurà 350 llits ordinaris més dins dels centres, 315 en pavellons i 300 noves places d’UCI, cosa que eleva el total a 960 places noves, a banda de les situades en hotels, que podrien arribar a les 500.

Vergés ha recordat que aquestes places extres hauran de ser cobertes gràcies als reforços de plantilla, que sortiran principalment de l’activació de sanitaris jubilats els últims dos anys, MIR sense plaça i estudiants d’últim curs. També s’han recopilat tots els respiradors existents a les universitats, centres d’investigació o veterinaris, i se n’estan comprant de nous.

De fet, ha explicat que encara que properament baixi la corba de nous infectats, la pressió sobre el sistema sanitari s’allargarà unes setmanes més.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments