fa 4 anys

Els eurodiputats de JxCat demanen a la Comissió Europea la suspensió de qualsevol activitat “no essencial”

Els diputats reclamen una renda de ciutadania per “garantir” unes condicions de vida “dignes”

Els diputats reclamen una renda de ciutadania per “garantir” unes condicions de vida “dignes”

Els eurodiputats de Junts per Catalunya han demanat a la Comissió Europea un pla de coordinació a escala europea per fer front a la crisi del coronavirus. Els diputats han reclamat la suspensió de qualsevol activitat no essencial com una “mesura clau” i han demanat indicacions sobre quan cal ordenar el confinament en un municipi, regió o estat. En matèria econòmica, han proposat l’establiment d’un paquet de mesures per garantir la continuïtat de les empreses “no essencials” i el pagament de nòmines, així com una renda de ciutadania per “garantir” unes condicions de vida “dignes”. Així mateix, s’han referit a la proposta d’emetre ‘coronabons’ com un “prioritat” per a la Comissió Europea.

El Govern destinarà 61 MEUR a les administracions locals per “reforçar” la liquiditat pressupostària

El Govern destinarà 61 milions d’euros a les administracions locals per “reforçar” la liquiditat pressupostària. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que aquests recursos permetran afrontar amb “més tranquil·litat” les despeses derivades de les mesures per fer front a la crisi del coronavirus. L’import correspon a l’avançament de la meitat del Fons de Cooperació Local de Catalunya.

El Govern espera que les transferències estiguin fetes a l’abril, de manera que les administracions puguin disposar d’una injecció de liquiditat per aquestes dates. En concret, els Ajuntaments de Catalunya rebran 43 milions d’euros, els Consells Comarcals, 18 milions, i les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), prop de 180.000 euros.

El Govern inicia un procés de contractació de 70 professionals per reforçar les residències de gent gran

La conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha iniciat un procés de contractació de 70 professionals de manera “immediata” per pal·liar la manca de personal a les residències de gent gran. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha recordat que aquestes persones se sumaran a les 83 contractades com a “reforç” per a 22 residències. Entre aquest cap de setmana i principis de la setmana que ve, la conselleria reubicarà 160 persones amb simptomatologia de les residències a tres hotels de Barcelona, on rebran suport dels centres d’atenció primària de referència.

L’objectiu és garantir el correcte aïllament d’aquestes persones, tant per millorar l’atenció sanitària com per evitar el possible contagi amb la resta dels residents.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments