fa 4 anys

Els del lliri i els de la caputxa

El 21 de desembre vam veure com l’espanyolisme finalment aconseguia fracturar en dos el bloc independentista. Uns acusaven els altres de violents infiltrats per anar encaputxats i els altres d’anar el lliri a la mà per ser pacíficament passius.  La histèria va ser tal que qualsevol persona amb la caputxa per sobre el cap era acusada de ser un […]

El 21 de desembre vam veure com l’espanyolisme finalment aconseguia fracturar en dos el bloc independentista. Uns acusaven els altres de violents infiltrats per anar encaputxats i els altres d’anar el lliri a la mà per ser pacíficament passius.  La histèria va ser tal que qualsevol persona amb la caputxa per sobre el cap era acusada de ser un […]

El 21 de desembre vam veure com l’espanyolisme finalment aconseguia fracturar en dos el bloc independentista. Uns acusaven els altres de violents infiltrats per anar encaputxats i els altres d’anar el lliri a la mà per ser pacíficament passius. 

La histèria va ser tal que qualsevol persona amb la caputxa per sobre el cap era acusada de ser un infiltrat unionista que només volia rebentar la manifestació. A Twitter trobem un fil d’un home que passava per l’acte d’Òmnium a l’estació de França i mentre buscava el seu pare diverses persones li feien fotos i el seguien acusant-lo de ser un infiltrat per dur la cara tapada.

Una caputxa contra la repressió

És evident que hi va haver infiltrats i que van provocar incidents com l’agressió preparada al reporter d’Intereconomia TV Cake Minuesa o els diversos encaputxats que volien carregar a tota hora contra els Mossos per provocar les càrregues a fi de dispersar els manifestants. Infiltrar agents de paisà és la tècnica més antiga del manual policial contra les manifestacions.

Això no vol dir que qualsevol persona que vagi tapada sigui un infiltrat, és més, s’ha de respectar la decisió d’una persona que vol assistir a una manifestació sense descobrir la seva identitat. No poder ser identificat per la policia és bàsic perquè entre la policia i la justícia no et puguin reprimir.

Casos com el de l’Adrià, exiliat, o Tamara Carrasco, que no pot sortir del seu poble, ens hauria de fer reflexionar de si és lícit o no assistir amb la cara tapada a una manifestació. L’estat va arribar a acusar de terrorisme a alguns membres de CDR que van tallar les vies de l’AVE de Girona, acusacions que finalment han estat arxivades.

Mentre la policia apunti i la justícia dispari l’única manera que tenen els manifestants de protegir-se contra la repressió dels poders de l’estat és la d’ocultar la seva identitat. L’única manera de manifestar-se amb llibertat és ocultar la identitat.

L’unionisme s’inventa que l’independentisme és violent i els sobiranistes compren el relat

La invenció unionista de què l’independentisme és violent ha quedat instal·lat en el subconscient de l’independentisme i ha creat una esquizofrènia col·lectiva impulsada per polítics i entitats. No ajuden gens les crides dels polítics independentistes a la no-violència mentre deixen caure uns Mossos desbocats sobre els manifestants.

Bona part del sobiranisme ha caigut en la trampa de la criminalització dels CDR quan se’ls acusa d’una violència inexistent i qualsevol acte és considerat com extremista i perillós. A França hi ha hagut dues desenes de morts, centenars de ferits i milers de detinguts relacionades amb les protestes de les armilles grogues i ningú els acusa de violents.

Un exemple més a prop de casa: la manifestació animalista que va acabar amb el llançament de tanques contra l’Ajuntament de Barcelona, càrregues dels Mossos i cinc detinguts. Cap mitjà de comunicació els ha acusat de ser violents o de practicar la violència. La manipulació és clara per fer creure als sobiranistes que l’únic camí a seguir és el de fer actes naïf, per cansar-los, per dividir-los.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments