fa 4 anys

Els comuns proposen modificar temporalment la renda garantida de ciutadania per fer front als efectes de la covid-19

CatECP planteja un decret per “reactivar i agilitzar” la gestió de les sol·licituds

CatECP planteja un decret per “reactivar i agilitzar” la gestió de les sol·licituds

Els comuns proposen un decret per modificar la renda garantida de ciutadania de manera temporal per “reactivar i agilitzar” la seva gestió i garantir aquesta prestació a les persones que es quedin sense ingressos. CatECP vol que a tramitació de les sol·licituds es faci telemàticament, en un termini màxim de 15 dies i que el pagament sigui immediat.

A més, de manera extraordinària, demanen que s’hagi d’acreditar manca d’ingressos dels 30 dies previs a la presentació de la sol·licitud. La diputada dels comuns Marta Ribas ha lamentat que s’estigui perdent una “oportunitat d’or” i que no s’hagin pres mesures per garantir la tramitació de la prestació encara que les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya estiguin tancades.

Ribas ha expressat la “decepció” del seu grup perquè, segons ha dit, no s’està utilitzant la renda garantida de ciutadania com es podria per assegurar un mínim d’ingressos a totes les famílies. Davant d’aquesta situació, CatECP posa sobre la taula un decret que permetria que durant el període de confinament i els tres mesos posteriors, “tothom que pugui accedir a la renda ho faci de manera ràpida i urgent”.

CatECP planteja un decret per “reactivar i agilitzar” la gestió de les sol·licituds

Segons el text proposat, de forma extraordinària i transitòria i exclusivament per les sol·licituds que es presentin a partir del dia 14 de març de 2020, el requisit de manca d’ ingressos econòmics s’haurà d’acreditar només durant els 30 dies previs a la presentació de la sol·licitud.A més, també estableix que en cap cas es pugui denegar la prestació per “manca de documentació o per possibles dubtes sobre la concurrència dels requisits establerts a la Llei 14/2017, del 20 de juliol, de la renda garantida de ciutadania”.

Un cop acabada l’aplicació del decret, el text proposat preveu un procés de revisió per detectar si la renda ha estat percebuda indegudament en algun cas. Si és així, s’estableix que es pot reclamar la devolució íntegre.

“No deixem aquesta gent sense ingressos i garantim ja els ingressos mínims. Després ja revisarem els casos.

Ara el que ens cal és posar tot i més del que es pugui i la renda garantida és una gran eina”, ha afegit Ribas.En aquest context, els comuns insten el Govern a “treure el màxim partit” de la renda garantida de ciutadania a banda de reclamar una renda bàsica a l’executiu espanyol.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments