fa 3 anys

Els activistes de Fridays for Future es manifesten per tot el món

Davant la situació actual que se centra en la covid, joves de diferents parts del món han recordat la importància de lluitar contra la crisi climàtica

Davant la situació actual que se centra en la covid, joves de diferents parts del món han recordat la importància de lluitar contra la crisi climàtica

Aquest divendres, els activistes de Fridays for Future han fet una crida a la justícia climàtica. La manifestació es va produir a més de vint ciutats del món, Barcelona fins a Alemania i a l’Índia. La concentració va conmemorar el Dia Global d’Accions pel Clima, coincidint amb la Setmana Climàtica i l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Manifestació a Alemania on hi apareix l’activista Greta Thunberg

La movilització, organitzada per Juventut pel Clima, tenia com a lema “Justícia climàtica per sortir de la crisi”. Una crisi de la qual s’està alertant fa anys i que, com clamen molts activistes, no s’està fent res per aturar-la.

Dins del context actual, és molt difícil no centrar-se en la crisi de la covid. Tot i així, el canvi climàtic és un problema real i molt greu, com ja advertit l’ONU en més d’una ocasió. “El món té febre alta i s’està cremant. Les alteracions climàtiques són notícia diaria, des de devastadors incendis forestals fins a inundacions rècord”, va anunciar el Secretari General de l’ONU fa una setmana.

Ja fa cinc anys que es va firmar l’Acord de París, tot i que estem molt lluny de complir els objectius marcats. Mantenir la temperatura per sota dels 2ºC i estabilitzar-la a 1,5ºC evitaria l’escalfament global i els efectes que ja s’estan produint.

Dins d’aquest context, Madres por el Clima, Families For Future Barcelona i Teachers For Future Spain han proposat organitzar microaccions a les escoles. Dins d’aquestes petites accions que poden dur a terme les diferents etapes, s’inclou 1 minut de silenci, vestir amb samarreta verda, fer cartells sobre el clima i exposar-los al pati. A més, també s’ha proposat projectar diferents documentals als alumnes sobre el medi ambient. Pel·lícules com Lemon i Cuida el agua per Primària i Before the Flood als alumnes d’Educació Secundària.

Pancarta destinada a les escoles per la Setmana de Vaga per la Terra

Fridays for Future demana estar informat i divulgar informació relacionada amb l’escalfament global a les xarxes socials. A la seva web, s’hi poden consultar les diferents accions arreu del món per poder-hi constribuir. I, a més, dóna l’opció de fer donacions a través de la seva web i registrar-s’hi per estar a l’alerta de les novetats.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gennaro Schmitt
3 years agoAlexis Hilll
3 years ago