fa 4 anys

El PPC sosté que la Mesa del Parlament no pot impulsar la reforma del reglament i que és contrària a l’Estatut

Els populars demanen que es revoqui l’acord adoptat ahir dimarts

Els populars demanen que es revoqui l’acord adoptat ahir dimarts

El PPC sosté que la Mesa del Parlament no pot impulsar una reforma del reglament de la cambra per permetre l’activitat telemàtica dels seus òrgans i que aquesta modificació és “manifestament contrària” al que diu l’Estatut. Així ho recull la petició de reconsideració entregada a la Mesa pels populars, que ahir dimarts ja van avançar en considerar que l’independentisme vol reactivar el mecanisme que es va intentar per investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat el 2018.

El document entregat a l’òrgan rector del Parlament, però, sosté que l’Estatut no contempla que es puguin celebrar plens no presencials i que si es vol reformar el reglament cal que ho demanin almenys dos grups o una cinquena part de la cambra, i no la Mesa.

Concretament, hi argumenten que la iniciativa no pot sortir dels membres de la Mesa, per molt que siguin també diputats de grups diferents, perquè “en cap cas els membres de la Mesa del Parlament poden atribuir-se la capacitat de representar els grups parlamentaris en el si de l’òrgan rector de la cambra”. A més, hi assenyalen que l’article 60.

Els populars demanen que es revoqui l’acord adoptat ahir dimarts

3 de l’Estatut estableix que “el Parlament, per adoptar acords vàlidament, s’ha de trobar reunit amb la presència de la majoria absoluta dels diputats”, la qual cosa significa al “reunió física”, per al PPC.També hi aporten jurisprudència del Tribunal Constitucional dictant que “la presència dels parlamentaris a les cambres i als seus òrgans interns és un requisit necessari perquè puguin deliberar i adoptar acords” i que l’actual reglament de la cambra no contempla que la ponència redactora i la comissió del reglament puguin treballar per via telemàtica.

Per tot plegat, els populars demanen a la Mesa que es revoqui l’acord adoptat aquest dimarts d’impulsar una modificació del text per tal de facilitar la celebració de plens telemàtics en situacions excepcionals com l’actual confinament per evitar l’expansió del Coronavirus.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments