fa 4 anys

El Parlament fixa el Debat de Política General pel 16 i 18 de setembre, amb la vista de Torra al Suprem el dia 17

L’ordre del dia del ple dels dies 9 i 10 inclou la proposició de llei per regular els preus del lloguer d’habitatges

L’ordre del dia del ple dels dies 9 i 10 inclou la proposició de llei per regular els preus del lloguer d’habitatges

La junta de portaveus ha fixat el tercer debat de política general de la legislatura pels dies 16 i 18 de setembre. Les sessions se celebraran just el dia abans i el dia després de la vista del recurs del president de la Generalitat, Quim Torra, al Tribunal Suprem, que està prevista pel dia 17.

Torra va presentar un recurs contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l’inhabilita per un delicte de desobediència. Tot i que en el calendari aprovat per la Mesa del Parlament el 20 de juliol no s’incloïa cap sessió en aquestes dates, fonts de la cambra han explicat que des del Govern s’ha demanat que se celebrés el debat els dies 16 i 18.

Aquest canvi fa que el ple que es preveia pels dies 22 i 23 no se celebri.

L’ordre del dia del ple dels dies 9 i 10 inclou la proposició de llei per regular els preus del lloguer d’habitatges

Sí que es mantindrà el de la setmana vinent, els dies 9 i 10, que serà el primer del curs polític. L’ordre del dia d’aquest ple, aprovat a la junta de portaveus d’aquest dimarts, inclourà el debat i votació en lectura única de la proposició de llei per regular els preus del lloguer d’habitatges.

Cs i el PPC van paralitzar l’aprovació de la norma que pretén regular els preus del lloguer en portar-la al Consell de Garanties Estatutàries. En el seu dictamen, l’òrgan considera que alguns articles de la llei, impulsada per JxCat, ERC, CatECP i la CUP, vulneren la Constitució.

A més, a l’ordre del dia s’inclou el debat de totalitat de la proposta per presentar a la Mesa del Congrés dels Diputats la proposició de llei per garantir el retorn social del rescat bancari, presentada per ERC, així com les interpel·lacions a consellers i sis mocions.Convalidació de decretsEn aquest primer ple del curs polític també es farà el debat per convalidar o derogar el decret llei 29/2020 de 28 de juliol de mesures pressupostàries en relació amb el desplegament de les actuacions d’atenció social, ordenació i reforç de serveis socials de caràcter residencial i atenció diürna per fer front als brots de coronavirus, pel que es manté la vigència de preceptes en matèria d’infància i adolescència del decret llei 11/2020, de 7 d’abril.

També es debatrà el decret llei 30/2020, de 4 d’agost, que estableix el règim sancionador específic per l’incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària.Debat monogràfic sobre la situació sanitàriaD’altra banda, la junta de portaveus també ha acordat que el debat monogràfic sobre la situació sanitària, demanat per Ciutadans, se celebri en el marc del ple del 7 i 8 d’octubre.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments