fa 6 mesos

El nou ajut econòmic aprovat per Pablo Iglesias

Podran accedir a l’ajuda, de 400 a 1000€ mensuals, aquelles persones majors d’edat i menors de 63 anys que tinguin ingressos baixos i estiguin apuntades al SOC

Podran accedir a l’ajuda, de 400 a 1000€ mensuals, aquelles persones majors d’edat i menors de 63 anys que tinguin ingressos baixos i estiguin apuntades al SOC

El Govern espanyol ha posat en marxa l’Ingrés Mínim Vital. Aquesta renda mínima es podrà sol·licitar a partir del 15 de juny en la seu electrònica de la Seguretat Social

Després d’aprovar l’ajuda, el BOE ja recull la mesura d’aquesta prestació, que anirà des dels 462 euros fins als 1.015 euros depenent de la llar solicitant.

¿A qui va adreçada?

Persones amb residència legal i efectiva a Espanya com a minim d’un any ininterromput.

Una única persona per llar, d’entre 23 i 65 anys, o major d’edat si té fills al seu càrrec. Amb ingressos totals inferiors a 5.538 euros (un adult) o a 12.184 euros, si hi ha més de tres fills o són diversos adults al càrrec.

Amb patrimoni inferior a tres vegades la renda garantida anual (excepte la vivenda habitual).

Quins són els requisits per obtenir la Renda Mínima Garantida?

A estar inscrit com a demandant d’ocupació al SOC, si no es treballa. Quan es trobi feina, s’exclourà part del salari del càlcul de la prestació. 

Si es treballa però no s’arriba al mínim vital, es buscarà que es puguin fer més hores o accedir a una millor ocupació.

De quant és l’ajuda al mes?

Depèn de la situació familiar del sol·licitant i si percep en paral·lel un salari o no.

La quantia mínima per a una persona sense cap ingrés ni patrimoni i sense familiars a càrrec serà de 462 euros mensuals. I la prestació màxima la percebria una persona en la mateixa situació a nivell d’ingressos, però amb cinc o més integrants sense ingressos en la unitat familiar. I la seva quantia seria de 1.015 euros mensuals. La Seguretat Social ha habilitat un ventall de 14 categories per a les diferents particularitats. 

En cas que el sol·licitant tingui altres ingressos, aquesta renda mínima modularà els ingressos, respectant els mínims establerts. És a dir, si una persona només ingressa 200 euros en un mes, l’Estat aportarà 262 euros més per arribar a aquests 462 euros mensuals. 

La renda es cobrarà mensualment. El ministre també ha apuntat que estudien que hi hagi “diverses modalitats d’accés” a la prestació i exploren “canals addicionals” per demanar-la amb converses amb ajuntaments, tercer sector i Comunitats Autònomes.

Aqui podreu trobar el simulador oficial de l’ajut que farà una estimació aproximada del que podrieu percebre.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
3.3 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments